avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declarare insolventa societate comerciala .ANAF a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declarare insolventa societate comerciala .ANAF a declarat insolventa societatii comerciale de tip SRL.Procesul ...

ANAF a declarat insolventa societatii comerciale de tip SRL.Procesul verbal nu a fost comunicat catre societate si administratorul a luat cunostinta de insolventa dupa ce i s-a comunicat o notificare de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorului.In ce conditii societatea comerciala poate evita insolventa ?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 23:14, 3 Decembrie 2021
Care este pragul datoriilor fiscale la ANAF , pentru care poate declara insolventa unei societati comerciale ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insolventa e o stare de fapt, nu o alegere. Daca exista datorii peste 50.000 lei si nu se platesc pentru ca nu exista bani in casa sau in cont societatea e in stare de insolventa. Nu conteaza daca are bunuri sau de incasat.

La aparitia starii de insolventa administratorul e obligat sa depuna la tribunal cerere de deschidere a procedurii insolventei.

Daca intarzie 6 luni comite infractiunea de bancruta simpla.

Deci daca datoriile sunt mai mari de 50.000 lei aveti obligatia sa depuneti cerere de deschidere a procedurii insolventei indiferent de procesele verbale ale ANAF sau comunicari etc.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firmă inactivă, care are datorii către stat de peste 40.000 lei, dar fără bunuri mobile/imobile, poate solicita intrarea în insolvență? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o firma inactiva care are datorii catre stat peste 40.000 lei dar fara bunuri mobile/imobile poate solicita ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ... Cristina 180596 Cristina 180596 Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in ... (vezi toată discuția)