avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declarare insolventa societate comerciala .ANAF a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declarare insolventa societate comerciala .ANAF a declarat insolventa societatii comerciale de tip SRL.Procesul ...

ANAF a declarat insolventa societatii comerciale de tip SRL.Procesul verbal nu a fost comunicat catre societate si administratorul a luat cunostinta de insolventa dupa ce i s-a comunicat o notificare de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorului.In ce conditii societatea comerciala poate evita insolventa ?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 23:14, 3 Decembrie 2021
Care este pragul datoriilor fiscale la ANAF , pentru care poate declara insolventa unei societati comerciale ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insolventa e o stare de fapt, nu o alegere. Daca exista datorii peste 50.000 lei si nu se platesc pentru ca nu exista bani in casa sau in cont societatea e in stare de insolventa. Nu conteaza daca are bunuri sau de incasat.

La aparitia starii de insolventa administratorul e obligat sa depuna la tribunal cerere de deschidere a procedurii insolventei.

Daca intarzie 6 luni comite infractiunea de bancruta simpla.

Deci daca datoriile sunt mai mari de 50.000 lei aveti obligatia sa depuneti cerere de deschidere a procedurii insolventei indiferent de procesele verbale ale ANAF sau comunicari etc.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)
O firmă inactivă, care are datorii către stat de peste 40.000 lei, dar fără bunuri mobile/imobile, poate solicita intrarea în insolvență? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o firma inactiva care are datorii catre stat peste 40.000 lei dar fara bunuri mobile/imobile poate solicita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ... Cristina 180596 Cristina 180596 Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in ... (vezi toată discuția)