avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Actualizarea codului CAEN al unui ong?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Actualizarea codului CAEN al unui ong?

Buna ziua, ce pasi trebuie urmati pentru actualizarea codului CAEN al unui ong?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:30, 3 Aprilie 2025
La asociatii și fundații (ong-uri) nu se discuta de coduri caen la înființarea lor la judecătorie și deci nu aveți ce actualiza în actele asociației.
Chiar daca are caen 9499 ?

george-neagu a scris:

La asociatii și fundații (ong-uri) nu se discuta de coduri caen la înființarea lor la judecătorie și deci nu aveți ce actualiza în actele asociației.

Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
Augusta 20244, utilizator
Multumesc

Augusta 20244 a scris:

Buna ziua, ce pasi trebuie urmati pentru actualizarea codului CAEN al unui ong?
Multumesc!

Cvasitotalitatea ONG-urilor au codul CAEN generic 9499, care a acelasi si in CAEN Rev.2.0 si in CAEN Rev.3 ( "noul CAEN") deci nu e nimic de actualizat, E o situatie speciala la cateva categorii de ONG ex. cluburi sportive care nu sutn pe CAEN 9499, e de verificat acolo daca e acum CAEN diferit in noul CAEN,. Insa o eventuala actualizare se face la ANAF in declaratia de inregistrare fiscala, ca in Statut nu se cere sa mentionezi vreun CAEN. Eventual trebuie sa isi actualizeze CAEN acele ONG care fac activitate economica si care, desi legislatia ONG nu cere, din motive de cerinte ale unor finantatori sau cerinte la certificari / autorizari ex. ca instreprindere sociala, si-au nomializat expres in Statut ce tip de activitati economice isi propun sa desfasoare si le-au mentionat conform clasificarii CAEN, Atunci da, faci actualziare de Statut cu privire la acea lista, sa fie exprimate in sistemul nou de CAEN daca sunt coduri care acum sunt modificate fata de CAEN rev. 2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ong Patricia.13.10 Patricia.13.10 Buna ziua! Cum se declara un cod caen pentru ONG? in clipa de fata exista unul, insa am vrea sa mergem pe altul, conform statut, avem posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Cod caen ong CristinaMaria1991 CristinaMaria1991 Buna ziua, Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000. Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez? ... (vezi toată discuția)
Cod caen asociație sportiva Kityy Kityy Bună ziua, mi am înființat de curând o asociație Sportiva non profit pt fetita mea care face sport de performanta în ideea de a strânge sponsorizări. ... (vezi toată discuția)