avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... COD CAEN ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

COD CAEN ONG

Buna ziua,
Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000.
Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:44, 20 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La asociatii si fundatii infiintate in baza OG 26/2000 nu se discuta de coduri caen ci doar de scop, obiective si activitati. La articolele respective din statut puteti adauga sau modifica la forma initiala de la infiintare prin hotarare a adunarii generale (la propunerea comitetului director) si apoi urmati procedura de inregistrare la judecatorie a acestor modificari aduse la statut.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc pentru operativitate!
Nu aveti cum sa "detineti" o asociatie si, asa cum s-a scris deja, nu au ce cauta coduri CAEN in statut sau in actul constitutiv. Probabil faceti confuzii cu societatile functionand pe Legea 31 / 1990...
Buna ziua. La ANAF Turnu Magurele, cand am fost sa cer codul fiscal mi-au cerut sa precizez codul caen desi e vorba de ong. Care este baza juridica prin care ei cer asta? Cum pot sa le argumentez ca nu e nevoie de cod caen? Multumesc.
Pentru obtinerea certificatuli de inregistrare fiscala de la ANAF trebuie completata declaratia 010 care are si rubrica de CAEN. In mod corect va cere sa declarati CAEN-ul, pentru ca exista CAEN-uri specifice pentru ONG. Cele mai multe se incadreaza pe CAEN 9499 "Activitati ale altor organizatii n.c.a", dar sunt si CAEN speciale pentru asociatii profesionale, cluburi sportive....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen se completeaza pt o asociatie non profit? Puternicus Puternicus Buna ziua! Ce cod caen se completeaza pt o Asociatie non profit. Imi cere la Anaf la completarea formularului 010. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cod caen ong Patricia.13.10 Patricia.13.10 Buna ziua! Cum se declara un cod caen pentru ONG? in clipa de fata exista unul, insa am vrea sa mergem pe altul, conform statut, avem posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Coduri caen laluca laluca Ce coduri CAEN trebuie trecute la o asociatie a crescatorilor de animale care are ca obiect principal de activitate cresterea animalelor si ca obiecte ... (vezi toată discuția)