avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Coduri CAEN
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Coduri CAEN

Ce coduri CAEN trebuie trecute la o asociatie a crescatorilor de animale care are ca obiect principal de activitate cresterea animalelor si ca obiecte secundare cultivarea plantelor perene si comercializarea produselor animalere.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:59, 7 Iulie 2014
Asociatia fiind constituita la tribunal, potrivit prevederilor og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, nu trebuie sa aiba trecute in statut coduri caen ca la societatile comerciale.
Trebuie sa modificam statutul si sa trecem coduri CAEN pentru ca ne cere la ITM pentru a ridica Registrul zilieri
In nici un caz. In statutul unei asociatii se trec scopul, obiectivele si activitatile pe care si le propune asociatia pentru a indeplini acele obiective. Nu coduri caen.
Daca chiar aveti de completat un formular acolo, treceti codul 9499 Activitati ale altor organizatii n.c.a. fara sa modificati nici un statut.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
george-neagu, moderator
laluca a scris:

Trebuie sa modificam statutul si sa trecem coduri CAEN pentru ca ne cere la ITM pentru a ridica Registrul zilieri


Acel ITM ori nu cunoaste legea, ori face intentionat un abuz. Nu exista prevedere legala care sa oblige un ONG sa isi codifice conform CAEN in statut activitatile. Daca vrea ITM, puteti indica ce coduri CAEN corespund activitatilor pentru care veti lucra cu zilieri, dar nu trebuie trecute in actele constitutive. Probabil ca functionarii acelui ITM sunt obisnuiti cu operatorii economici si nu reusesc sa iasa din acel sablon...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ong CristinaMaria1991 CristinaMaria1991 Buna ziua, Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000. Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez? ... (vezi toată discuția)
Suntem asociatie si dorim sa realizam cursuri de formare profesionala. Asociatie TR Asociatie TR Daca suntem Asociatie si dorim sa realizam cursuri de formare profesionala este nevoie sa trecem codurile caen in statut? sau cum se procedeaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Legea zilierilor irinamaria32 irinamaria32 Buna ziua! Suntem un ong al producatorilor agricoli. Obictul de activitate si obiectivele asociatiei se refera mai mult la protejarea si sprijinirea ... (vezi toată discuția)