avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Se pot face donatii contra un serviciu ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Se pot face donatii contra un serviciu ?

Am un site, o agentie hosting sa zic mai clar... Ofer servicii gratuite modelelor chiar si celor ce vor sa le contacteze (le ofera un job)...
Am renuntat la comision fiindca nu am chef sa imi deschid o firma legala ... dar am pus ca regula in site ca dupa ce agentul, cel ce ofera un job modelei dupa ce completaza formularul de contact i se cere pe o a doua pagina sa imi faca o donatie pentru intretinerea site'ului in acest mod mesajul ajunge la modela.

Cat este de legal ?
Sau daca este legal exista si o suma maxima de donatii ce le pot primi ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alxpupa , utilizator 01:06, 4 Martie 2010
juridic vorbind, donatia cu sarcina nu este o practica neobisnuita.. insa la dvs problema e invers.. dvs oferiti servicii contra donatii ceea ce nu e tot una.. e ca si cum ar fi gratis pe bani:P:rofl: va sugerez sa va faceti de urgenta o firma, sa va inregistrati web site ul la OSIM ca va treziti maine poimaine ca va fura careva ideea, marca si numele dupa care va da la o parte legal dar imoral..
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat
Nu este un serviciu gratis pe bani ... este gratis total ... dar ca in cazul de fata eu platesc domeniu , hosting .... intretinere ... este pur si simplu o donatie in schimbul folosirii site'ului
Ideea poate sa mi-o fure nu ma deranjeaza ... poate ca or sa si castige ciar ma bucur pt ei ... marca ... sunt asa mute agentii de hosting incat numelenu mai conteaza iar domeniul siteului nu mil poate lua , concurenta este mare si chiar daca miar fura ideea mai este o problema - acopar 50% primele 5 pagini din cautarile in google
Intrebarea era alta "Este legal?" Chiar am nevoie de o firma pentru a primi o donatie ? Ar mai trebui sa platesc si tva pt donatiile primite ? :)
Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata grigore665 grigore665 Buna ziua, Doresc sa stiu daca o marca inregistrata poate afecta o denumire (exemplu domeniu.ro) inregistrat cu un an inainte ca altcineva sa inregistreze ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca sa spunem, o firma copiaza un site, de la o alta ... pnndzx pnndzx Buna ziua, daca sa spunem, o firma copiaza un site, de la o alta firma, si il face identic, care sunt urmarile legale? Ce poate patii firma care a copiat ... (vezi toată discuția)