avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Executare silita taxe de autostrada Ungaria lipsa ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Executare silita taxe de autostrada Ungaria lipsa instiintare de plata

Buna ziua,
La sf anului trecut am trecut prin Ungaria si am uitat sa platesc taxa de autostrada de fapt nu am stiut nu am avut masina de 15 ani. In luna martie 2025 am primit un plic de la o firma din oradea cu confirmare de primire pe care l-am refuzat nu stiam de la cine vine. Din documentare pe net am constatat ca este o firma de recuperari taxe autostrada Ungaria.
Multi au patit asa si sunt pe drept cuvant nemultumiti deoarece nu au primit nici o instiintare de plata doar s.au trezit cu plicul in care se invoca taxa cu penalizare plus cheltuieli de la recuperatori care de multe ori depasesc valoarea amenzii.
Nici eu nu am primit nici o instiintare de plata care sa imi ofere posibilitatea de a plati amenda sau aceasta taxa de autostrada.
Intrebarea este in lipsa unei instiintari de plata se poate trece la executare silita? Care este temeiul legal aplicabil... deoarece mai nou toata lumea incearca sa recupereze datorii si taxe in diverse moduri.
Compania de autostrazi din Ungaria nu avea obligatia de a comunica amenda daca tot a aflat datele de identificare ale proprietarului masinii? Indiferent de unde vine aceasta taxa trebuie sa se supuna legilor romane banuiesc... Nu poti cere direct plata taxei cu penalitati plus cheltuilile firmei de recuperari din moment ce nici nu ai adus la cunostinta debitorului valoarea taxei datorate.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta ungaria, austria, romania. buna ziua, am o speta ... Catalin T Catalin T Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez: In noimebrie 2024 am condus o masina ... (vezi toată discuția)
Prescriere factura telefon restanta adrian_donciu adrian_donciu Buna ziua , Am si eu nevoie de un sfat avizat. Expunere problema : In anu 2003 am avut o factura neplatita la unul din operatorii de telefonie ... (vezi toată discuția)