In anu 2003 am avut o factura neplatita la unul din operatorii de telefonie autohtoni.
numarul de telefon a fost desfiintat si de atunci nu am mai avut nici o problema .
Zilele acestea am primit un plic cu o instiintare de la o firma de recuperare creante cum ca datoria mea catre operatorul de telefonie a fost cesionat cu numarul de inregistrare 2011xxxxxxxxxxxxxx.
As dori sa stiu daca au drept ca dupa 9 ani de la consumarea faptei sa imi ceara acesti bani sau s-a subscris datoria .
Buna ziua. Daca datoria e mai veche de 3 ani,este prescrisa, prin urmare nu mai aveti de datorat nimic. Instiintarea de la firma de recuperari nu are nicio valoare juridica. In primul rand pentru ca in baza ei nu puteti fi obligat sa platiti datoria pentru ca nu este titlu executoriu acea instiintare. In al doilea rand ea reprezinta o forma de intimidare a oamenilor care necunoscand reguli de drept se sperie si achita de buna-voie datoria. De aceea nu dati curs instiintarii de plata si nu achitati acea datorie intrucat ea este prescrisa.