Este cazul de raspundere penala cind proiectantul si beneficiarul folosesc o documentatie cu date false pentru obtinerea unei autorizatii de construire?
Am o intrebare privind eliberarea ilegala a unei autorizatii de construie (AC) pe baza unui memoriu tehnic care sustine fapte neconforme cu relitatea.
Ma refer la urmatoarea nota prezenta in textul unei AC: “Proiectantul si beneficiarul raspund pentru exactitatea si veridicitatea datelor si inscrisurilor cuprinse in documentatia ce a stat la baza emiterii prezentei autorizatii de construire”
Intrebare: despre ce fel de raspundere este vorba in aceasta nota, este ea penala sau nu? Puteti sa ma ajutati cu un articol de lege in baza caruia se trateaza aceasta raspundere?
In cazul de fata proiectantul si beneficiarul au afirmat in documentatia tehnica atasata AC ca lucrarile urmeaza sa se faca, desi ele erau finalizate de citiva ani. Daca ar fi spus adevarul atunci trebuia sa se elibereze un alt tip de AC: "pentru intrarea in legalitate a lucrarilor de construire fara respectarea proiectului initial", ceea ce implica penalitati etc.
Intrebarea a fost: acest fals este de natura penala sau civila? Incertitudinea mea se datoreaza faptului ca art. 297 CP se refera la un functionar public, iar in cazul de fata abuzul este facut de o firma privata. Atunci este aplicabil art. 322CP? Am dubii pentru ca si in acesta apar referiri la functionarul public.
Aprobare garaj
marbostgms
Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj.
Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii
MdenisaL
Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania.
Va multumesc ... (vezi toată discuția)