avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot excesiv de la renovarea apartamentului de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot excesiv de la renovarea apartamentului de deasupra care ...

Zgomot excesiv de la renovarea apartamentului de deasupra care se intinde deja de aproape 3 ani.

Buna ziua - am urmatoarea problema: Apartamentul de deasupra celui in care locuieste mama mea a fost cumparat acum aproape 3 ani. Aproape imediat, noul proprietar a inceput renovari care dureaza, cu pauze (de 1-2 luni), tot de atunci - adica de 3 ani.

In acest timp, am masurat volum de zgomot de pana la 130db la mama in apartament, ceea ce am citit ca reprezinta zgomotul unui avion cu reactie pe rampa la aeroport.

Intr-un alt episod, mesterul (e chiar proprietarul) a reusit sa taie cablul de curent care ne alimenteaza luminile din sufragerie (martori, electrician, sef de scara) sapand in podea. Crapaturile in tavan deja sunt la ordinea zilei. Degeaba dau cu var ca pica inapoi in cateva zile.

"Renovarea" se aude chiar cum intri pe strada pe care e blocul (suntem la etajul 6). Bormasini, moto fierastraie care se aud atat de tare ca nu te poti auzi cu un om care sta chiar langa tine. Am sunat la politie cand am fost in concediu la mama - nici cu ei nu m-am inteles la telefon - de zgomot nu de altceva. Au zis ca trimit echipaj. Desigur, n-au trimis, Au sunat cateva ore mai tarziu sa ma intrebe daca mai e nevoie. Nu mai era. Problema e ca omul se opreste din mesterit pe la ora 9 si in general nu intra in orele de liniste. Dar cand lucreaza si e mama acasa, nu are unde sa se ascunda. Asta se intampla - repet - de aproape 3 ani.

Au fost discutii repetate si incercari de rezolvare amiabila. Terminam intr-o luna, doua, trei. Degeaba. Vecinul de langa noi e si el afectat.

Mama a fost recent diagnosticata cu cancer. Face chimioterapie. Ieri s-a intors terminata de la o sedinta de bagat chimicale in ea, la 130db in casa. Martor - asistenta care are grija de ea acasa. Sunt foarte ingrijorat de starea ei locuind acolo, mai ales acum cu boala asta foarte grava.

Am incercat amiabil, si eu, si mama, si alti vecini sa vorbim cu omul, am incercat sa sun degeaba la politie. Ce cai am la dispozitie ca sa fac sa se opreasca teroarea asta? Sunt dispus sa dau cu bani si sa incerc pe toate caile legale posibile, indiferent de cost, numai sa se opreasca. Ce optiuni am?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 16:44, 4 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti plangere scrisa la politie pentru ca nu au dat curs solicitarilor dumneavoastra de a veni sa constate zgomotul. ulterior faceti sesizari telefonice urmate de plangeri scrise. zilnic, daca este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile? utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu ... mihaipreotescu mihaipreotescu Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu mici pauze. In sensul ca foloseste bormasina cu percutie cam la orice ora vrea el. Si daca sa ... (vezi toată discuția)
Deranjat de tipetele vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, De aproape un an de zile s-a mutat deasupra mea un cetatean de aproximativ 40 ani din zola rurala care imi deranjeaza linistea prin strigate ... (vezi toată discuția)