avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă tata a decedat, casa fiind pe numele ambilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă tata a decedat, casa fiind pe numele ambilor părinți ...

Dacă tata a decedat, casa fiind pe numele ambilor părinți (jumătate-jumatate) și mama doreste sa dea proprietatea altcuiva (nici mie -singurul copil, nici singurei nepoate) poate sa isi vanda/doneze etc jumatatea ei de casa asa cum era contractul înainte de a deceda tata?
Mentionez ca succesiunea nu este făcută și nu sunt de acord sa o fac decât în termenii mei (sa ii lase tot singurei nepoate - fiicei mele). Mentionez ca nu am frați sau surori, iar fiica mea este unica nepoata.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
Papushika, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu proprietatea ei face ce vrea pe parcursul vieții. N-o puteți obliga sa vă lase ceva moștenire, dacă ea înțelege să facă altceva cu bunurile ei.
Poate are motive întemeiate.

După succesiune va avea mai mult de jumătate, se va adăuga și dreptul ei de soț supraviețuitor în cotă de 1/4 din jumătatea tatălui dumneavoastră.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În timpul.vietii mama dvs poate dispune de bunuri cum dorește.. În ceea ce privește succesiunea poate solicita dezbaterea În instanta indiferent de cererile și pretențiile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie redactata gresit ?? anapopana anapopana Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant ... (vezi toată discuția)
Bună. sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Bună. Sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă împreună în urmă cu 30 ani. Mama noastră a decedat acum 17 ani și tata sa recăsătorit ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)