avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aş vrea să cumpăr o cafenea ce funcționează de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aş vrea să cumpăr o cafenea ce funcționează de circa 3 ani.

Bună ziua! Apelez la dumneavoastră în speranța de a mă putea ajuta. Aş vrea să cumpăr o cafenea ce funcționează de circa 3 ani. Proprietarul cere 10000 de euro pentru a ceda activitatea. Aş vrea să ştiu cum se procedează pas cu pas în această situație, bineînțeles din punct de vedere legal. Să presupunem că-i dau banii şi preiau cafeneaua,din acel moment pot vinde pâna la înființarea unei firme pe numele meu , sau trebuie să închid până am toate actele în regulă? Avizele actuale sunt valabile sau trebuie refăcute? Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cavallo pazzo , utilizator 20:09, 5 Aprilie 2025
Trebuie sa aveți firma deja infiintata iar apoi contractul de vanzare cumparare și factura le faceți direct pe noua firma.
Și plata din contul firmei dumneavoastră în cel al firmei lui.
Deci firma o înființați cu sediul social la dumneavoastră acasă și apoi după cumpărarea spadiului, tot la registrul comerțului mergeți și înregistrați punt de lucru la acea adresa, în baza contractului de cumpărare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei cafenele pop_adriana26 pop_adriana26 as vrea sa stiu care este legislatia care trebuie respecatata pentru infiintarea unei cafenele:D ms anticipat! (vezi toată discuția)
Sediu social eve6 eve6 Buna ziua. As dori sa-mi deschid o cafenea intr-o anumita localitate, dar sediul social al firmei doresc sa-l infiintez in alta localitate. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma aerobic paundenis86 paundenis86 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma pentru o sala de aerobic in punctul de lucru al unei alte firme (sala de aerobic) care se va inchide. Proprietarul ... (vezi toată discuția)