avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Am depus la începutul lunii Martie 2025 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Am depus la începutul lunii Martie 2025 declarația ...

Bună ziua,
Am depus la începutul lunii Martie 2025 declarația tip D212 la finanțe, deoarece am dorit sa-mi fac asigurare de sănătate. În acel moment nu înregistram venituri în România. La sfârșitul lunii Martie 2025 am primit o oferta de munca si am plecat în Germania. Cum pot sa suspend declarația D212?
De la finanțe am fost informat ca nu se mai poate renunța la asigurare. Regulamentul european spune ca nu poți sa ai doua asigurări de sănătate în doua state membre, la fel spun si cei de la Casa de asigurari, dar eu dacă doresc sa o anulez cea din România nu mai pot. Mi se par doua chestiuni care se contrazic. A mai întâlnit cineva asemenea caz?

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala alin0122 alin0122 Buna seara, am si eu o nelamurire. Am primit o oferta de lucru in germania si as dori sa stiu in cazul in care imi fac o asigurare de viata sau medicala nu ... (vezi toată discuția)
Aș dori să plătesc cass în mod voluntar, ca persoană fizică. catalindumitr90 catalindumitr90 Aș dori să plătesc CASS în mod voluntar, ca persoană fizică, fără să am venituri. Ce trebuie să fac? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarisAlexandra MarisAlexandra Buna ziua,as avea si eu o intrebare ...sunt angajata de aproape 2 ani de zile la o firma cu functia de vanzator comercial,in acesti 2 ani nu am avut concediu ... (vezi toată discuția)