avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare medicala

Buna seara, am si eu o nelamurire. Am primit o oferta de lucru in germania si as dori sa stiu in cazul in care imi fac o asigurare de viata sau medicala nu stiu sigur cum se numeste la o firma de asigurari, in cazul unei spitalizari in germania , ar fii luata in calcul aceasta sau numai contractul de munca de acolo? Multumesc anticipat si as dorii un raspun urgent daca se poate. adresa de mail este alyn201026@yahoo.com. O seara buna in continuare si scuze pentru deranj
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 4 Ianuarie 2015
Nu veţi suporta costurile unei spitalizari din buzunar dvs dacă prezentaţi, în unităţile sanitare germane, cardul european de asigurare de sănătate sau o poliţă de asigurare privată, încheiată în Germania sau în România, după caz.

Asadar, , înainte de plecarea din ţară, să solicitati casei de asigurări de sănătate de care aparţin Cardul European de Asigurare de Sănătate, document care acoperă cheltuielile de spitalizare în Uniunea Europeană în cazul unor situaţii neprevăzute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident munca germania loku7 loku7 Buna ziua.as dori o informatie.am avut un accident de munca in germania acum 2 luni si jumatate.am stat in spital 9 sapt.5sapt in klinica care m-a operat si ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Plata c.a.s -ului in spania ? dnd76 dnd76 Buna ,am o nelamurire ,poate cineva stie sa ma informeze... Scriu pe scurt,tatal meu plateste C.A.S-ul de 40 ani.a venit in Spania in concediu ,la doua zile a ... (vezi toată discuția)