avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar de nevoi personale. Am luat un credit, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar de nevoi personale. Am luat un credit, ...

Credit bancar.
Credit bancar de nevoi personale.
Am luat un credit, la care plătesc dobândă, în același timp primesc o dobândă minoră la banii necheltuiti.
Dar acea dobândă este impozitată cu 10%.
Statul nu face diferența între un depozit și un credit la care deja plătesc dobândă?
Pot să mă adresez la OPC ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:34, 7 Aprilie 2025
Buna ziua,

Nu aveti pentru ce sa va adresati la ONPC, veniturile din dobanzile depozitelir sunt venituri impozabile conform Cod fiscal. Defapt, cu unele excepții (ca de exemplu pensiile foarte mici), orice venit obținut în România se impozitează, inclusiv veniturile pe care cineva le obține din dobânzile pentru depozitele bancare.
Buna ziua

Dobanda o platiti bancii pentru banii imprumutati si nu se "deduce" din alte obligatii fiscale ale dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am luat un credit de nevoi personale, din cauza vremii ... cristi_afrim cristi_afrim Bună ziua, Am luat un credit de nevoi personale, din cauza vremii încă nu am utilizat banii. Eu la aceste credit plătes o dobândă de 530 lei, în ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea cheltuielilor cu dobanzile in valuta MuscaAnca MuscaAnca Care sunt conditiile in care sunt deductibile dobanzile aferente imprumuturilor in valuta in anul 2019? Care este procentul ratei dobanzii prevazut de BNR ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)