avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind)?

Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind) ?. Ce sar întâmplă cu statul.?. Ar fi bine ,sau ar fi mai bine?.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: florindolcianu , utilizator 20:40, 10 Aprilie 2025
12 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi cat se poate de rau … varianta asta nu ati pus-o . In schimbul taxelor si impozitelor platite , ai niste drepturi . De exemplu , din ele se plateste armata , politia . Si nu stiu cat de fericit ati fi daca un vecin s-ar gandi ca are nevoie de tara ta si sa nu fie nimeni sa apere hotarele . Sau , alt vecin , ca vrea casa ta , curtea ta , sa-ti intre in batatura si sa te pofteasca afara ( sau sa vrea altceva , sotia sau fiica ta , de pilda ) si sa nu ai pe cine chema la 112 . Sa nu ai profesori care sa-ti invete copiii . Sa nu ai strada asfaltata si nici cui sa-i ceri asa ceva , sa nu ai justitie unde sa apelezi cand ti se incalca drepturile , s.a.m.d. , lista poate merge la nesfarsit . Ne-am intoarce la epoca de piatra , unde fiecare manca ce vana , si era cand vanator si cand vanat . Am mai auzit teoria asta , inteleg ca circula de zor pe retelele sociale , si nu incetez sa ma mir cum de oameni - ai zice rezonabili - ajung sa nu mai treaca prin filtrul gandirii idei , informatii , si sa se lase sedusi de tot felul de teorii , una mai absurda decat cealalta . Categoric , toate progresele din tehnologie au facut omenirea sa aiba tot mai putin de lucrat , tot mai putin de gandit si tot mai mult timp de pierdut . Asta e parerea mea , nu am deloc pretentia ca e cea mai buna . Dar - cu tot respectul - nu cred ca exista alt raspuns la intrebarea pusa … De la mos Ion Roata stim ( spune legenda ) ca , daca vrei sa rupi niste nuiele , o poti face , una cate una , fara probleme . Dar , daca sunt in manunchi , ti-e mult mai greu , daca nu imposibil . Practic , aceste manunchiuri sunt statele : manunchiuri de oameni , care se unesc dupa niste criterii ( limba vorbita , arie geografica , interese ) , cu cat mai multi , cu atat mai puternic manunchiul .
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate, ce vârstă aveți? Fiindcă discuții de acest gen aveam cu fi-miu, când era adolescent, faza "justițiară"; de ce să plătească fiecare după cât câștigă, că nu este drept, etc.
Uite, ca să înțelegeți, sigur ați văzut western-uri, cum fermieri, distribuiți pe o suprafață mare, se înțelegeau, zideau o școală cu două camere, una ca sală de clasă, cealaltă ca locuință pentru învățătoare, căutau o învățătoare, pe care tot ei o plăteau, etc. Așa apar serviciile publice pe care, nota bene, le plătesc cei care au, nu prostu' satului, de care tot comunitatea se îngrijea.
Dar eu cred că ații pus întrebarea în glumă.

ggparang a scris:

Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind) ?. Ce sar întâmplă cu statul.?. Ar fi bine ,sau ar fi mai bine?.

3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu toatea astea, nu există nicio logică în a plăti impozite pe pământul cumpărat de tine, pe casa făcută de tine, cu banii tăi, fără niciun ajutor din partea statului. Care stat ar avea bani suficienți din amenzi (dacă ar fi date corect și nu pe favoritisme).
Eu, de exemplu, aș pleda în favoarea încetării ajutoarelor sociale pentru leneși și bombardieri ...care vin la încasat banii cu mașini scumpe...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
logica vi s-a explicat mai sus care ar fi, iar treaba cu ajutoarele e alta discutie care nu are legatura cu intrebarea.
stati la bloc? dati bani pt administrare sau va socotiti voi cum impartiti facturile ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

ggparang a scris:

Simplu: Nu ar mai fi bani de la buget pentru plata pensiilor, salariilor bugetarilor ( medici, profesori, pompieri, politie, armata si ar urma cei pentru care nu ati vrea sa platiti ... parlamentari, administratie, justitie..) Deci un colaps total Doar cineva cu un neuron ar putea sa creada ca ar fi OK.

Alte discuții în legătură

Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)
Statul imi opreste bani pentru biserica/cler desi nu cred in dumnezeu codulmuncii codulmuncii Bunadimineata. Desi nu cred in dumnezeu, statul roman imi opreste bani din salariu prin impozite si taxe pentru biserica conform legii nr. 142/1999[1]. Cum ... (vezi toată discuția)