avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind)?

Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind) ?. Ce sar întâmplă cu statul.?. Ar fi bine ,sau ar fi mai bine?.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenzile sunt un venit incert. Depind de comiterea unor contravenții sau infracțiuni ușoare, care nu au neapărat aceeași frecvență mereu. Bașca că ele au și o funcție educativă, preventivă, iar când acest efect se produce automat scade suma care se obține din amenzi.

Prin urmare, dacă primăria nu ar colecta impozite pe terenuri și clădiri, nu ar avea bani să plătească pentru construcția. întreținerea, curățarea drumurilor și trotuarelor, pentru adunatul gunoiului, pentru stopitul împotriva țântărilor, pentru campaniile de dezinsecție și deratizare etc. Indiferent că le fac servicii ale primăriei sau firme contractate de primărie, toate astea costă. Sunteți dumneavoastră gata să plătiți în mod direct toate aceste servicii, separat de ce ați decartat ca să cumpărați un teren și să construiți o casă? Când o să vă deszăpeziți strada singur, o să mai susțineți că pe vremea când plateați taxe și impozite nu ați avut niciun ajutor din partea statului?

Arisandy a scris:

Cu toatea astea, nu există nicio logică în a plăti impozite pe pământul cumpărat de tine, pe casa făcută de tine, cu banii tăi, fără niciun ajutor din partea statului. Care stat ar avea bani suficienți din amenzi (dacă ar fi date corect și nu pe favoritisme).
Eu, de exemplu, aș pleda în favoarea încetării ajutoarelor sociale pentru leneși și bombardieri ...care vin la încasat banii cu mașini scumpe...

Ce ar fi daca atilucra la stat sau privat si nu ati mai primii salariu ? Ar fi bine ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
CRIMO, utilizator
Pe masura ce societatea in ansamblul ei e mai bogata adica membri unei tari si tara prin ceea ce este in ea, cu atat nu mai este nevoie de taxe si impozite si ele sunt scazute prin referendum dupa ce primariile spun ca au prea multi bani la buget si nu mai este nevoie (vezi ELEVETIA) si fac referendum de micsorare a impozitelor si de eliminare a unora.
Cand sunt si mai multi bani din alte activitati ce apartin statului (exploatari subterabe etc) cu atat se elima mai multe impozite cum e in Qatar si Emiratele Arabe Unite unde aleg multi romanii sa plece ca nu au taxe si impozite la salarii etc.
Evident daca vii din unele tari unde nu exista un anumit tip de impozit ti se pare ciudat sa auzi de anumite taxe si impozite. De exemplu in SUA nu exista impozit auto.
Pana ajungem la nivelul ELVETIEI macar, puteti alege una din tarile din lista de mai jos si sa va mutati.

Zece țări unde nu se plătește impozit
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
w_v_w_v, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pastrand conversatia la nivel utopic, sa stiti ca orice gol lasat se va umple imediat, asadar sa nu traiti cu iluzia ca daca statul dispare din ecuatie nu apar alte personaje....de regula traficanti (vezi America de Sud), diverse junte militare care preiau puterea (vezi Africa), ca atare, in astfel de situatii, similar dictaturilor (ex. Corea de Nord), cam dispare democratia....asa ca in loc sa dai X lei impozit la stat pentru o categorie de taxe si impozite care au un regim strict.....o sa platiti taxa de protectie, obligati sa faceti diverse chestiuni impotriva vointa dvs.....fara a mai avea posibilitatea de a mai reclama unei autoritati.
Nu mai cititi balariile pe care le debiteaza unii pe forumuri sau Tic/toc...aceste persoane neavand nici un fel de pregatire ca sa isi dea cu parerea.....priviti dvs. in mod concret la tarile pe care le aveti drept model...un stat puternic are la randul ei autoritati puternice si un cadru legal care sa respecte principii universale/tratate internationale, etc....
Sa nu uitam ca din taxe si impozite se platesc salarii nesimtite,pensii speciale si alte privilegii pt.tot felul de demnitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)
Statul imi opreste bani pentru biserica/cler desi nu cred in dumnezeu codulmuncii codulmuncii Bunadimineata. Desi nu cred in dumnezeu, statul roman imi opreste bani din salariu prin impozite si taxe pentru biserica conform legii nr. 142/1999[1]. Cum ... (vezi toată discuția)
Refuz plata impozite/taxe ContSters119860 ContSters119860 Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele \"sistemului\"? Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa ... (vezi toată discuția)