avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Impozitul suplimentar pentru persoanele juridice care ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Impozitul suplimentar pentru persoanele juridice care desfăşoară activități în sectoarele petrol şi gaze naturale.

Benzinarie care are in componenta cifrei de afaceri si vanzarea de produse alimentare/nealimentare, se plateste impozit 0.5% doar pentru cifra de afaceri conf. CAEN specificate sau la toata cifra de afaceri?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:39, 21 Aprilie 2025
[ link extern ]

Nu datorează impozit specific pe cifra de afaceri ICAS începând cu trimestrul în care obțin aceste venituri contribuabilii care obțin venituri din vânzarea combustibililor solizi, naftalinei, uleiului pentru încălzire, petrolului lampant, hidrogenului, produselor lubrifiante și de răcire, în cadrul activităților corespunzătoare codurilor CAEN:

4671 – «Comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate»,

4681 – «Comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate»,

4730 – «Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate»/«Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule».

Deci, nu datorati pentru ca benzinaria are cod CAEN 4730.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen necesar administrate benzinarie olishor olishor Buna ziua, Am o societate comerciala si doresc sa preiau in administrare o benzinarie de la o companie multinationala. Ce COD CAEN ar trebui sa am pentru ... (vezi toată discuția)
Cod caen actualizat vs. cod caen vechi Alex009 Alex009 Salut! Am cateva intrebari despre noul cod caen, dar si in general. Mentionez ca sunt incepator in lucrurile acestea si o explicatie babeasca ar fi utila ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4719 ardeleandani ardeleandani buna ziua . suntem un magazin de cadouri avem cod caen 4719 vream sa stiu daca este nevoie sa cer si al caen pt comercializarea de alimente ( ciocolata ) si ... (vezi toată discuția)