avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 390

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea situatie:

O firma din Romania primeste de la o firma din Italia o factura care contine cazare si taxe de participare la un congres.Congresul a avut loc la Madrid.Factura este emisa pe numele firmei din Romania si contine toate datele de identificare ale clientului roman ,respectiv denumire,adresa,cod TVA.La furnizor sunt trecute denumirea firmei,adresa din Italia si VAT din Italia dar si un VAT din Spania,unde cred ca soc.din Italia s-a inscris in scopuri de TVA.Cazarea si taxele de congres fac obiectul unui contract de sponsorizare,mai concret,sc.din Romania a sponsorizat o instituitie tot din Romania,care a trimis un reprezentant la acest eveniment desfasurat in Spania.Factura contine TVA din Spania.Pe VIES doar VAT-ul din Italia este valid,cel din Spania nu.
Intrebare:
Trebuie declarate aceste servicii in 390 ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 14:02, 15 Februarie 2010
vedeti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie italia mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna ziua, Firma din RO, platitoare de tva inscrisa in reg op intracomunitari cumpara din italia un cuptor,factura este fara tva iar cand am verif in vies sa ... (vezi toată discuția)
Plata tva-ului pentru un produs importat pe c.m.i. Maos Maos Ca si CMI vreau sa import dintr-o tara europeana (Finlanda), un echipament stomatologic direct de la producator . Sunt eu obligat sa platesc TVA-ul in tara? ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva completare si depunere declaratie anaf 390 vies valicos valicos Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la depunerea declaratiei ANAF 390 VIES: \"Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările ... (vezi toată discuția)