avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA-ului pentru un produs importat pe C.M.I.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA-ului pentru un produs importat pe C.M.I.

Ca si CMI vreau sa import dintr-o tara europeana (Finlanda), un echipament stomatologic direct de la producator . Sunt eu obligat sa platesc TVA-ul in tara? Sau care sunt procedurile de import?
Producatorul mi-a spus ca nu poate vinde unei companii fara un "VAT number " valid, dar CMI-urile nu sunt platitoare de TVA si deci nu am "VAT number"
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
Maos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maos , utilizator 15:23, 5 Ianuarie 2013
depinde de valoarea echipamentului.

daca nu depaseste 34.000 lei, veti plati tva in tara furnizorului, factura primita fiind cu tva.
daca depaseste suma susmentionata aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare si sa va inscrieti in ROI. veti plati tva in romania si veti raporta achizitia in decl. 390 vies.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva care face achizitii intracomunitare mariticaned mariticaned Am un srl neplatitor de tva si am deschis un magazi cu vanzare articole sportive si vreau sa achizitionam articolele sportive din germania si apoi sa le vindem ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva intracomunitar, neplatitor de tva in romania floreph floreph Buna ziua, As vrea sa va vorbesc despre o situatie despre care nimeni nu imi poate da amanunte pentru ca este foarte rara. Firma mea de vanzari online ... (vezi toată discuția)