avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am cumparat in 2016 o locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am cumparat in 2016 o locuinta

Buna ziua!
Am cumparat in 2016 o locuinta beneficiind de TVA 5%,
In contextul modificarilor din 2023, noul Cod Fsical scrie ca incepand cu 1 Ianaurie 2024, orice pers fizica poate cumpara o locuinta cu TVA 9% (cu indeplinirea cumulativa unor conditii de pret, suprafata, etc.).

Eu am dreptul sa mai achizitionez cu 9%?
Muktumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: b.alexe@yahoo.com , utilizator 16:57, 15 Aprilie 2025
Buna ziua

Da, puteti. Registrul achizitiilor de locuinte cu cota redusa s-a infiintat la 1 ianuarie 2023.

Daca din 1 ianuarie 2023 nu ati cumparat o locuinta cu cota redusa de TVA iar locuinta pe care vreti sa o cumparati se incadreaza in conditiile cotei reduse atunci puteti sa o cumparati cu cota redusa de TVA.
Va mulțumesc foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cota redusa achizitie apartament Dragos Stefan Dragos Stefan Buna ziua, In contextul modificarilor pe TVA la achizitia de locuinte cu cota redusa care se vehiculeaza in spatiul public (de la 5% la 9%), daca am ... (vezi toată discuția)
Antecontract pentru un apartament digi33 digi33 Buna seara, Am semnat un antecontract pentru un apartament ce se incadreaza in momentul de fata pentru TVA de 5 %. Tinand cont de modificarile fiscare ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)