avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua Am vândut de curând un autovehicul inm. pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua Am vândut de curând un autovehicul inm. pe PFA .Cumpărătorul ...

Buna ziua

Am vândut de curând un autovehicul inm. pe PFA .Cumpărătorul m-am sunat după 2 luni și mi-a spus că are defecte și km dați înapoi ,lucru de care nu știam .
Mi-a trimis un extras din legea 449/2003 prin care mă face răspunzător de garanția mașinii timp de 1 an.
Din cate observ in acea lege garanția se da de cei care vând mașini-PF și PFA pe baza de contract în cadrul activității lor .
Activitatea mea este de cabinet medical nu de vânzare masjni .
Insistă să ii dau un răspuns cu privire la returnarea mașinii catre mine ,dar ezit deoarece km. și viciile de care pomenește nu jmi sunt cunoscute și în 2 luni putea schimba n piese pe ea ,ceea că înseamnă că pot lua înapoi o epava.
Cum se poate soluționa această speță ?

Cu deosebit respect
Cel mai recent răspuns: Ioannes6707 , utilizator 18:26, 14 Aprilie 2025
Bună ziua! Legea respectivă a fost înlocuită de OUG 140/2021 și într-adevăr privește contractele încheiate între vânzători și consumatori în exercitarea activității comerciale a primilor. Ați putea să răspundeți în temeiul Codului Civil pentru vicii ascunse, ceea ce presupune inițierea în instanță a unei acțiuni pentru rezoluțiunea contractului sau diminuarea prețului de către cumpărător. Introducerea nu presupune și admiterea... se administrază probe și instanța decide. În funcție de valoarea mașinii și nivelul supărării cumpărătorul dvs va dori sau nu să promoveze o astfel de acțiune. Până atunci, soluția speței ține de ce vreți dvs să faceți.

CPP a scris:

Bună ziua! Legea respectivă a fost înlocuită de OUG 140/2021 și într-adevăr privește contractele încheiate între vânzători și consumatori în exercitarea activității comerciale a primilor. Ați putea să răspundeți în temeiul Codului Civil pentru vicii ascunse, ceea ce presupune inițierea în instanță a unei acțiuni pentru rezoluțiunea contractului sau diminuarea prețului de către cumpărător. Introducerea nu presupune și admiterea... se administrază probe și instanța decide. În funcție de valoarea mașinii și nivelul supărării cumpărătorul dvs va dori sau nu să promoveze o astfel de acțiune. Până atunci, soluția speței ține de ce vreți dvs să faceți.

Va mulțumesc pentru răspuns .
Sunt totusi puțin confuz ...
"exercitarea activității comerciale a primilor" ??
Despre ce activitate vorbim mai exact ?Eu nu sunt parc auto sau reprezentanta .
Să răspund pentru vicii ascunse de care nu știam?

Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, ... cosminwon cosminwon Buna ziua! Am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, de la o societate comerciala din Bucuresti.La cumparare nu s-a putut identifica defectul,el ... (vezi toată discuția)
Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)
Auto second hand cu probleme...ajutati-ma laura lacto laura lacto buna, azi mi-am cumparat o masina...second hand ce-i drept...am dus-o la test..service autorizat..cei de acolo mi-au spus k masina e in regula..mi-au dat si ... (vezi toată discuția)