avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil PFA/PFI sistem real 2025
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil PFA/PFI sistem real 2025

Indemnizație creștere copil PFA/PFI sistem real 2025 - corelare cu noile modificări aduse Codului Fiscal

Luăm ca ipoteză cazul unei persoane fizice care deține un PFA sistem real care să zicem că va intra în concediu de creștere copil în luna iunie 2025.
Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului - art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010.
Începând cu anul 2025, a fost eliminată obligația declarării veniturilor estimate de către PFA/PFI. Noul model al Declarației unice nu mai cuprinde capitolul dedicat declarării veniturilor estimate.
Cum determină AJPIS veniturile pentru perioada ianuarie - iunie 2025, dacă nu mai pot fi văzute în Declarația unică, nemaiexistând obligația (și, de altfel, nici posibilitatea tehnică) ca PFA/PFI să-și declare veniturile estimate pe 2025? Sau AJPIS va lua în considerare veniturile pe perioada ianuarie - decembrie 2024 și recalculează după ce se depune Declarația unică pentru 2025?

Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am un pfa (9319) Mihai Kovacs Mihai Kovacs Bună ziua, Am și eu următoarea problemă: am un PFA (9319 - alte activități sportive) de circa 7 ani in care anual încasez între 20000 și 25000 Ron ... (vezi toată discuția)
Am un pfa in baza caruia am depus dosarul pentru indemnizatie creștere copil. Natalia.bab Natalia.bab Buna ziua, Am un Pfa in baza caruia am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil. Am nascut in 29 iunie 2024. La dosar am depus declaratia unica 2023 ... (vezi toată discuția)
Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)