avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA (9319)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA (9319)

Bună ziua,

Am și eu următoarea problemă: am un PFA (9319 - alte activități sportive) de circa 7 ani in care anual încasez între 20000 și 25000 Ron (deci sub norma de venit) iar anul trecut am completat declarația unică în Februarie pentru venituri estimate în 2024 tot în sistem real pentru 20000 Ron cum am făcut-o și în anii precedenți.
Doar că prin Iunie am semnat un contract semnificativ care mi-a adus un venit mult peste norma de venit (40000 Ron).
Acum mă văd în situația de a plăti aproape dublu taxele pentru 2024 în sistem real față de cele pentru norma de venit. Întrebarea mea este: pot face o declarație rectificativă pentru 2024 și să bifez norma de venit? Sau este ilegal având în vedere că suntem deja în 2025?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihai Kovacs , utilizator 18:34, 19 Ianuarie 2025
Bună seara,

Pe declarația unică din 2024 am bifat pentru sistemul real estimat, iar acum aș dori să văd dacă pot rectifica declarația unică și să optez pentru norma de venit.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)
Bună seara, as dori câteva clarificări legate de declarația ... marcus& marcus& Bună seara, as dori câteva clarificări legate de Declarația Unică rectificativă 2024; 1.care este termenul limită ? 2.va expun pe scurt cazul meu ? - ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)