Bună seara, as dori câteva clarificări legate de Declarația Unică rectificativă 2024; 1.care este termenul limită ?
2.va expun pe scurt cazul meu ? - un apartament închiriat,am făcut Declarația unică în mai pe 2023 , am estimat venitul pe tot anul 2024, conform contractului , dar la sfârșitul lunii mai chiriașul a plecat , am încheiat procesul de de reziliere contract și l-am depus la ANAF , nu am rectificat însă Declarația unică, crezând ca o pot face ulterior pana la sfârșitul anului… in luna octombrie am închiriat același apartament, dar venitul total nu-l mai reflecta pe cel estimat atunci ! Pot folosi același formular pt a rectifica venitul estimat? Pot in cadrul aceluiași formular sa adaug un nou venit și să estimez venitul pe cele 3 luni in care am reinchiriat apartamentul, astfel încât sa se cumuleze veniturile pe 2024? Multumesc foarte mult!
Pentru veniturile pentru anul 2024 declaratia unica se completeaza, se depune si se platesc impozitele aferente pana pe 25 mai 2025.
Nu aveati cum sa depuneti estimatul pentru 2024 in 2023...
In orice caz, nu e nevoie de rectificativa. Dvs ati estimat pentru 2024 un anumit venit. Dupa cum ii spune numele, asta e estimat. Declaratia finala (cu realizatul) pentru 2024 o depuneti incepand cu 1 ianuarie 2025 pana pe 25 mai 2025.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.