Persoana fizica, am doua aparatamente cedate in folosinta: primul a fost inchiriat in luna martie si am depus contractul si declaratia unica (estimativa pe 2023) in martie 2023 si deja am primit notificarea de impozitare scadenta in mai 2024. Intre timp am inchiriat si al doilea apart in luna mai 2023. Am inregistrat contractul si am completat o noua decl.estimativa pe 2023 pentru aceasta a doua adresa,dar nu a fost validata pe motiv ca am depus deja o declaratie pe acest an. Intrebare: cum ar trebui sa procedez pentru a declara si al doilea contract? Ar trebui sa fac o declaratie rectificativa,dar cum o completez? Am trimis intrebarea la ANAF dar nu am primit raspuns.
Multumesc anticipat.
Depuneti o Declaratie rectificativa la cea depusa initial la CAP II - unde veti Adauga inca un venit ( este buton cu albastru ) si puneti si al doilea contract pe langa cel initial . Veti avea doua contracte pe aceasta declaratie rectificativa cu bifa pusa la CAP II. ( pt anul 2023) .
george-neagu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu depuneți o alta declaratie unica ci la prima depuneți o rectificativa in care cuprindeti valorile estimate pentru anul 2023 la cele doua contracte.
Verificați dacă la aceste noi valori nu depășiți plafonul pentru a va încadra si la plata cass pentru 2023.