avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PF - Amnistie CASS venituri estimate 2024
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PF - Amnistie CASS venituri estimate 2024

Buna ziua! Pentru o persoana care are venituri din dividende pe anul 2023 si a depus declaratia unica prin care a declarat veniturile pe 2023, a platit si CASS-ul aferent, dar prin acea declaratie a estimat 0 venituri pe 2024, iar apoi a avut venituri din dividende (suficient de mari pt a plati cass) in primul trimestru din 2024 si depune acum o declaratie rectificativa privitoare la veniturile din 2024 atunci ar putea beneficia de amnistia fiscala? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: flaviuscondrea , utilizator 13:33, 20 Noiembrie 2024
Buna ziua

Amnistia este pentru oligatiile restante.

Pentru veniturile din 2024, scadenta este in mai 2025.

Deci nu aveti cum/de ce sa eneficiati de amnistie pentru ca nu aveti datorii.

Oricum, din 2025 dispare oligatia depunerii estimativei.
Intreb pentru ca daca in declaratia unica initiala puneam si o estimare pentru 2024 atunci aveam de plata pana in mai 2024 si CASS pentru venitul estimat. Logica imi zice ca scadenta pentru estimat este tot mai 2024, de asta intreb.
Eu am depus declaratia rectificativa si imi apare de plata acum CASS-ul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa 2023 alin_avg alin_avg Buna ziua, Am depus declaratia unica pe 2023 bifand doar capitolul 1 (finala pe 2022) fara sa ma ating de capitolul 2. Veniturile au fost din dividende, ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit pt doua apartamente inchiriate la date diferite Nadira Escu Nadira Escu Persoana fizica, am doua aparatamente cedate in folosinta: primul a fost inchiriat in luna martie si am depus contractul si declaratia unica (estimativa pe ... (vezi toată discuția)