avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am un imobil inchiriat unei persoane juridice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am un imobil inchiriat unei persoane juridice

Buna ziua! Am un imobil inchiriat unei persoane juridice care in anul 2024 a retinut la sursa si a virat lunar impozitul aferent. In 2024 am depus declaratie unica cu venituri estimate pe 2024 intrucat depaseam plafonul si e necesara plata CASS. Am urmatoarele intrebari:
1. Ca urmare a depunerii declaratiei cu veniturile estimate pe 2024, in ghiseul.ro figurez cu impozit pe venit de plata aferent acestor venituri, desi impozitul a fost platit de chiriasul persoana juridica si eu nu mai am obligatia sa il platesc. Cum reglez aceasta situatie? Depun o rectificativa la declaratia unica din 2024 cu venituri estimate pe 2024 pe zero?
2. In 2025 depun declaratie unica cu veniturile realizate in 2024 pentru a calcula cass-ul aferent anului trecut pe care trebuie sa-l platesc? In acest caz, va aparea iarasi impozitul pe venit din 2024 care a fost deja achitat
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, as dori câteva clarificări legate de declarația ... marcus& marcus& Bună seara, as dori câteva clarificări legate de Declarația Unică rectificativă 2024; 1.care este termenul limită ? 2.va expun pe scurt cazul meu ? - ... (vezi toată discuția)
Pf - amnistie cass venituri estimate 2024 flaviuscondrea flaviuscondrea Buna ziua! Pentru o persoana care are venituri din dividende pe anul 2023 si a depus declaratia unica prin care a declarat veniturile pe 2023, a platit si ... (vezi toată discuția)