avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit masina radiata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit masina radiata

Am o masina care a fost radiata si care ar fi trebuit sa fie scoasa din calcularea impozitului. Dar organul fiscaldin orasul meu nu aproba aceasta scoatere din calcul pe motiv ca masina nu a fost dusa la REMAT si eu nu am adeverinta de la acestia.
Masina a fost totusi dusa la fier vechi, dar la un centru de colectare local, ca nu elibereaza adeverinte.
Cum pot proceda pentru a o scoate din calcularea impozitului?
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 14:08, 13 Februarie 2010
Autoturismul se radiaza din rolul fiscal (se scoate din calcularea impozitului) in momentul in care iese din patrimoniul dvs, nu doar in cazul in care este depus la REMAT spre casare. Daca a fost radiat din circulatie si aveti certificatul de radiere sau alta dovada in acest sens, mergeti la un notar public si solicitati autentificarea unei declaratii pe propria raspundere cum ca autoturismul a fost casat si nu se afla abandonat pe domeniul public, atasati-i certificatul de radiere si depuneti-le la organul fiscal.
Multumesc mult!
mihaizc a scris:

Autoturismul se radiaza din rolul fiscal (se scoate din calcularea impozitului) in momentul in care iese din patrimoniul dvs, nu doar in cazul in care este depus la REMAT spre casare. Daca a fost radiat din circulatie si aveti certificatul de radiere sau alta dovada in acest sens, mergeti la un notar public si solicitati autentificarea unei declaratii pe propria raspundere cum ca autoturismul a fost casat si nu se afla abandonat pe domeniul public, atasati-i certificatul de radiere si depuneti-le la organul fiscal.
este perfect legal . asa am procedat si eu ,cu precizarea ca am platit impozitul (TMT) la zi, inclusiv luna in care s-a facut cererea de radiere din rolul fiscal( la PRIMARIE)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radieri auto nelu22 nelu22 Buna ziua! Pot radia de la organele fiscale autoturismul doar pe baza facturii de la REMAT care atesta ca autovehicolul s-a dat la fier vecchi? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Radiere auto Georgica112 Georgica112 Bună dimineața. As dori un răspuns de la un avocat cum pot radia un autoturism din circulație și de la taxe și impozite locale sector 5 București. Am ... (vezi toată discuția)