avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingrijire varstnici DGASPC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingrijire varstnici DGASPC

Buna ziua!

Supun atentiei dvs o problema cu care se confrunta o doamna a carei sora, avand probleme de sanatate si neputand sa se ingrijeasca singura, i s-a propus din spital sa fie internata intr-un centru de ingrijire batrani. Ceea ce nu intelege sora este, daca primaria plateste pentru cazarea doamnei suma de 9000 de lei /luna, de unde recupereaza banii? Cei de la DGASPC nu au lamurit-o, i-au spus doar ca se ocupa ei de tot, inclusiv de inmormantare cand va fi cazul. Sora bolnava, nu are venituri, nu are pensie. Cele doua detin o casuta mostenita de la parinti si ea se gandeste ca, atunci cand sora nu va mai fi, ar putea sa-i ia primaria, o parte din casa pentru acopererirea costurilor. Va rog sa-mi spuneti daca exista o dispozitie la primariile de sector prin care se aloca bani pentru ingrijirea varstnicilor fara ca, ulterior primaria sa se indreapta asupra bunurilor ramase de pe urma acesteia. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2025
Ela_Ela123, utilizator

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă : am o colegă ... tomela tomela Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă : am o colegă de serviciu , necăsătorită , fără copii , care a făcut un accident vascular cerebral la ... (vezi toată discuția)
Ruda in varsta, care nu are exercitiul ratiunii - ce se poate face ? noiklosa noiklosa Intervin in numele unui prieten care se afla in strainatate si este complet depasit de o situatie neplacuta. In speta, este vorba despre unica ruda pe care ... (vezi toată discuția)
Internare camin de batrani impotriva vointei fuuuuuu fuuuuuu Buna ziua, bunica mea a suferit in vara asta de mai multe afectiuni acute si a stat mai multe luni internata intr-un spital, timp in care nu a vrut deloc sa se ... (vezi toată discuția)