Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă : am o colegă de serviciu , necăsătorită , fără copii , care a făcut un accident vascular cerebral la începutul lunii decembrie 2022 . Noi , colegele , am avut grijă de ea cât a fost internată la un spital de neurochirurgie și , când a trebuit externată , am dus-o la un centru de îngrijire unde i-am plătit cazarea și îngrijirea pentru prima lună. Ea are rare momente când pare conștientă , nu vorbește , nu mănâncă singură , nu....mai nimic . Acum a venit unica ei soră care locuiește în America și trebuie să se întoarcă acolo în trei săptămâni . Vă rog să-mi spuneți care ar fi modalitatea legală pentru ca sora ei ( sau altcineva ) să poată avea acces la salariul colegei mele pentru a fi folosit la plata îngrijirilor și a altor servicii necesare ( logoped , fizioterapeut etc ) . Mulțumesc !
Banuiesc ca nu sunt sanse ca angajatorul sa riste sa ii dea banii sora-sii fara sa existe o patalama la.mana, asa ca numai o instanta, o poate numi curator special.
Sa contacteze sora un avocat.