avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala

Buna ziua,

Vin la dumneavoastra cu rugamintea de a avea amabilitatea de a-mi raspunde la unele intrebari legate de un accident rutier pe care l-am suferit saptamana trecuta. Sunt studenta si salariata in Bucuresti, familia este in provincie, nu cunosc oameni specializati in domeniul juridic si pur si simplu nu stiu ce sa fac in acest moment. Eu sunt parte vatamata. Incerc sa redau mai jos, obiectiv, detaliile:

- Accidentul s-a intamplat pe traseul servici-> domiciliu, astfel ca a fost clasat ca accident de munca. Masina apartine unei firme mari, dar NU a firmei in care lucrez, firma mea are contract cu aceasta firma de transport.

- Au fost trei persoane implicate din cate stiu eu: soferul nostru, colegul meu, eu, soferul din celalalt vehicul. Mi-am pierdut cunostinta de cateva ori in interiorul masinii, si nu stiu daca in cealalta masina mai exista alta persoana. Soferul nostru a fost vinovat, nu a acordat prioritate.

- A venit ambulanta si politia rutiera. Nu stiu ce s-a intamplat, eu am fost luata pe sus si pusa pe targa in ambulanta.

- Am ajuns la spital, am aflat ca am o plaga pe frunte ce se intinde din varful fruntii pana aproape de spranceana, pe partea stanga. Am fost operata la chirurgie plastica dupa aproximativ 4 ore de la accident, acele ore au fost literalmente groaznice.

- Dupa operatie, am fost internata trei zile la spital la sectia neurochirurgie pentru observatie.Daca nu aveam pe cineva sa ma ajute cu bani ca sa pot da spaga, probabil ca ramaneam si invalida de la injectii date aiurea sau eram uitata. Dupa operatie, daca nu se sesizau persoanele dragi mie, nu as fi primit niciun calmant sau antibiotic pentru o durere sfasietoare de cap.

In concluzie, am aflat ca voi ramane cu o cicatrice pe frunte, ca am traumatism cranio cerebral si ca am absorbit aer in creier prin rana deschisa, la impact.

Doresc sa primesc despagubiri, am citit ca este posibil si prin RCA-ul asiguratului, prin plangere penala sau cale amiabila. Intrebarea mea este cat dureaza sa fii despagubit?Firma la care lucrez imi deconteaza spitalizarea, desi nu inteleg ce treaba au ei ca un sofer al altei firme nu stie sa citeasca trei semne rutiere. De asemenea,in cazul meu, firma care detine masina 'vinovata' este de proportii mari, cu profituri excelente, probabil au si avocati foarte buni. Daca starea mea de sanatate a capului evolueaza bine, vreau sa plec din tara vara aceasta.

Va rog frumos, ati avea recomandari in acest caz?

De asemenea, imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
ContSters380925, utilizator
A fost deschis un dosar penal pentru accident iar finalizarea acestuia depinde de multi factori, perioada de cercetare, cat de aglomerat este procurorul, zilele de ingrijire medicala, etc. Puteti depune plangere impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului iar despagubirile pot fi obtinute printr-un proces civil. Puteti negocia si cu asiguratorul persoanei gasite vinovata, obtinerea daunelor putand dura 1-2-3 ani.
Depuneti plangere prealabila, va constituiti parte civila, solicitati daune materiale si morale.
Este important ce se va retine in CML, daca nu este trecuta cel putin una din consecintele de la art.194 c.p. se dispune clasarea dosarului penal si trebuie sa va indreptati catre instanta civila.
Este posibila si o negociere directa cu asiguratorul asupra despagubirilor, dar nu cred ca va fi echitabila, nu ofera foarte mult pe cale amiabila.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,

se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier alana27 alana27 Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei. A ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, victima imi cere bani! Flaviu81 Flaviu81 In data de 21 octombrie 2016 am avut un accident rutier. A fost vina mea, am intrat intr-un autoturism care circula regulamentar. Eu aveam indicator: \"cedeaza ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)