avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuielile cu motorina si piesele auto la asociatii?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuielile cu motorina si piesele auto la asociatii?

Pentru asociatiile care nu sunt platitoare de impozit pe profit, cheltuielile cu motorina si piesele auto pot fi deductibile 50% sau sunt nedeductibile?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:00, 17 Aprilie 2025
Da.
Daca asociatia nu desfasoara activitati economice, discutia despre deductibilitate este lipsita de sens (deductibilitatea totala sau partiala se refera la platitorii de impozit pe profit si/sau TVA).

Deci, inregistrati in contabilitate documentul justificativ si cu asta, basta.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli la un srl ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, de curand sunt administratorului unui SRL, si as dori sa stiu daca cheltuielile cu naveta ... (vezi toată discuția)
Leasing auto scorus69 scorus69 buna ziua am un leasing auto incepand din luna 9.2014 in valoare de 196055 lei pe o periaoda de 36 luni.Masina este folosita de administratorul firmei. va ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)