avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda locala aplicata în lipsa și fără martori
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda locala aplicata în lipsa și fără martori

Bună ziua. M-am trezit acum cateva săptămâni cu un dosar de executare silita la serviciul de taxe și impozite.
Conform acestora, se datorează unor amenzi de la politia locala, departamentul disciplina în construcții, pentru ocuparea abuziva a domeniului public. Concret, cineva a amplasat în luna octombrie a anului trecut un container metalic pe trotuar.
Am verificat cu cei de la politia locala cele constatate, și faptele nu corespund. Locația containerului este la o alta adresa.
Nu exista martori pe procesul verbal, ci doar agentul constatator. Este de asemenea mențiune "contravenientul nu este de fata dar a fost înștiințat". Practic, agentul a făcut înștiințarea la adresa unde s-a constatat contravenția, dar a identificat greșit numărul casei/ propietarul.
Procesul verbal nu poate fi anulat.
Având în vedere ca eu, ca si "contravenient" nu am fost înștiințat inca, constituie temei legal ca să pot adresa o plângere la judecătorie prin care sa contest amenda?
În caz contrar, ce opțiuni legale am?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:48, 18 Aprilie 2025
Nu aveți nici o.optiune in afara contestării pv în instanta.Daca suma e mai mare angajați va av ,nu merge cu , modele'"pt ca situația e mai complexa,riscați sa fie considerata tardiv formulata contestația,sunt niște proceduri care tb făcute etc.Discutati cu un av despre argumente,probe,ce tb sa dovediți,faptul ca a fost încheiat în lipsa și fără martori nu sunt argumente care sa va aducă câștig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

*martor de meserie* in procesele verbale radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, am un proces pe rolul unei instante, in urma unei contestatii la un PV aplicat de catre IPJ,, la o simpla cautare a martorului din partea politiei ... (vezi toată discuția)
Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Poate fi martorul tras la raspundere? Radu d. Radu d. Ieri am sunat la politie pentru a sesiza mai multe masini parcate pe trotuar (o situatie de zi cu zi in acea zona). Politia locala a venit si nu voia sa ia ... (vezi toată discuția)