avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Primirea in Romania a unei pensii din Germania ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Primirea in Romania a unei pensii din Germania ...

Buna ziua,
stiti cumva ce demersuri trebuie facute in Romania pentru a putea primi o pensie din Germania? Am avut contract cu un institut de cercetari pe o durata de 2 ani si am o pensie de stat de la guvernul German. Ei au spus ca nu imi vireaza banii direct in contul meu bancar din Romania, ci trebuie sa imi deschid un cont de pensii in Romania pentru a-mi vira banii din Germania. Stiti cumva ce fel de cont de pensii? Trebuie sa mentionez ca eu nu am lucrat niciodata in Romania. Am lucrat 20 de ani in Marea Britanie si 2 ani in Germania, deci nu am nici un cont de pensii in Romania. Am doar pensie din Regatul Unit si din Germania. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
danies, utilizator

Alte discuții în legătură

Vechime in munca popescu ela popescu ela Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare legata de vechimea in munca. Am fost angajata in Romania un numar de ani dupa care am plecat in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Companie engleza operind in romania callingcard callingcard Are voie? Ideea este sa inregistrez o companie engleza care sa opereze in Romania vinzind carduri de reduceri. Cardurile vor fi vindute pe internet, in ... (vezi toată discuția)
Preaviz intrerupere munca cand ai pana in 30 zile lucrate Gabitaaa Gabitaaa Buna ziua, in cazul in care ai lucrat pana in 30 zile cat este per de preaviz din partea angajatului in cazul in care acesta vrea sa renunte? Multumesc (vezi toată discuția)