avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Companie engleza operind in Romania
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Companie engleza operind in Romania

Are voie?
Ideea este sa inregistrez o companie engleza care sa opereze in Romania vinzind carduri de reduceri.
Cardurile vor fi vindute pe internet, in hoteluri, hosteluri, etc.
E legal?
Daca vind cash, cum dau facturi?

A fost posibil sa deschid un "cont de turist" in Romania doar cu pasaportul, pot deschide un "cont de turist" si pentru companie?
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 22:23, 20 Aprilie 2012
Nu vad de ce ar trebui sa lucrati prin firma inregistrata in Regatul Unit... In principiu, orice firma inregistrata intr-un stat din UE poate desfasura activitate pe teritoriul altui stat din UE, evident, in anumite conditii. In primul rand va sfatuiesc sa lecturati cu atentie Conventia de evitare a dublei impuneri dintre Romania si Marea Britanie.
Pentru activitatea prezentata foarte sumar de Dvs. - fiind desfasurate pe teritoriul Romaniei -se aplica regulile comunitare coroborate cu cele romanesti. Nu in ultima instanta, firma respectiva isi va declara sediu in Romania, moment din care se va comporta exact ca o firma inregistrata in Romania, adica va emite facturi dupa regulile noastre, va depune declaratii catre Fisc, va utiliza casa de marcat fiscala (deoarece serviciile respective vor fi prestate direct catre populatie) - daca in Conventia la care mai sus faceam referire nu se prevede altfel...
Cu alte cuvinte, nu vad sa aiba prea mult sens sa lucrati prin firma inregistrata in Regatul Unit, mult mai simplu ar fi sa desfasurati activitatea printr-o firma inregistrata in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru spania? NicolaeBulat NicolaeBulat Buna, vreau sa deschid un punct de lucru in spania, care sunt pasii? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Firma cu sediul social in romania , operatiuni de comert pe teritoriul altui stat membru ue teonic13 teonic13 Firma cu sediul social in Romania poate face operatiuni de comert (cumparare si vanzare marfuri) pe teritoriul altui stat membru UE sau trebuie sa deschida ... (vezi toată discuția)
Infiintare punct de lucru ilieoda ilieoda Buna ziua. Imi puteti spune, va rog daca o firma cu sediul social in Spania, poate infiinta un punct de lucru in UK, sau poate presta lucrari si servicii pe ... (vezi toată discuția)