avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... In anul 2012 directorul unei instututii de invatamant ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

In anul 2012 directorul unei instututii de invatamant elibereaza ...

In anul 2012 directorul unei instututii de invatamant elibereaza o adeverinta unui cadru didactic prin care se confirma ca acesta intra in restrangere de activitate si trece in etapa de pretransfer pe o alta specializare in cadrul aceleasi institutii de invatamant .
Restrangerea de activitatea nu era reala ; ce se mai poate face in acest caz ? Stiu ca fapta directorului s- a prescris , dar profesorul care a trecut pe o alta specializare cu aceasta adeverinta i se poate ridica acest drept (la sesizarea organelor de cercetare penala ) de catre o instanta judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 23 Aprilie 2025
profesorul in cauza stia ca adeverinta nu este buna?
Da
Se poate incerca o sesizare la Minsiterul Educatiei.

in penal, plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intregire norma didactica pentru profesor titular sau pretransfer? elzgeo elzgeo Buna ziua! Va rog frumos sa analizati urmatorul caz si sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste interpretarea lui. Ma numesc M.A. si sunt titular ca ... (vezi toată discuția)
Pretansfer consimtit Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Un cadru didactic titular in invatamantul special se poate pretransfera la o unitate de invatamant de masa? Potrivit art 31(9) din Metodologia ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate in invatamant Tetra Tetra Buna ziua, As dori sa imi raspundeti la o intrebare inlegatura cu acest subiect. Sunt profesor titular in Suceava. Eu insa locuiesc in Falticeni si in anul ... (vezi toată discuția)