Buna ziua.Sunt citata ca parat intr-un proces de dezbatere a suuccesiunii dupa mama . si doi frati ai ei(toti decedati).Se cere iesirea din indiviziune ,avand la baza un titlu de proprietate care cuprinde o casa+teren si in jur de 4 ha de teren arabil.Cererea de chemare in judecata a facut-o o verisoara care sta in casa,unde a facut multiple imbunatatiri ,dar fara acte,si acum doreste sa isi faca acte de proprietate pe casa.Ne-a chemat in judecata pe toti ceilalti mostenitori,dar s-a suparat foarte tare cand a auzit ca vom depune intampinare.Zice ca avocatul lor le-a spus ca nu e nevoie de noi in proces,ca succesiunea si iesirea din indiviziune se poate face doar de ea,ca i se va da doar ce doreste ea(casa+ 1/3 din pamant)iar noi,ceilalti doi mostenitori vom ramane in continuare in indiviziune,urmand ca apoi sa facem partajul la notar.
As dori sa-mi spuneti,are dreptate avocatul lor,sau trebuie sa merg ,si eu in proces,sa angajez un avocat care sa ma reprezinte?Multumes anticipat!O zi frumoasa tuturor!
Daca nu va prezentati la proces - macar prin avocat - exact asa se va intampla . Avocatul verisoarei apara interesele celei care l-a angajat , nu ale dvs. Contractati si dvs. unul , care sa va apere interesele dvs. , de preferat cat mai repede , sa nu iesiti din termenul de depunere a intampinarii . Nici vorba sa primeasca acea casa fara sa va despagubeasca pe toti mostenitorii , va hotari instanta ce , si cum , si cat .
Multumesc din suflet pentru raspunsurile prompte.
Stiu ca termenul de depunere a intampinarii este de 25 zile calendaristice.Cu,cate zile inainte trebuie depusa inainte de implinirea termenului.Multumesc!