avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Sunt citata ca parat intr-un proces de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Sunt citata ca parat intr-un proces de dezbatere a ...

Buna ziua.Sunt citata ca parat intr-un proces de dezbatere a suuccesiunii dupa mama . si doi frati ai ei(toti decedati).Se cere iesirea din indiviziune ,avand la baza un titlu de proprietate care cuprinde o casa+teren si in jur de 4 ha de teren arabil.Cererea de chemare in judecata a facut-o o verisoara care sta in casa,unde a facut multiple imbunatatiri ,dar fara acte,si acum doreste sa isi faca acte de proprietate pe casa.Ne-a chemat in judecata pe toti ceilalti mostenitori,dar s-a suparat foarte tare cand a auzit ca vom depune intampinare.Zice ca avocatul lor le-a spus ca nu e nevoie de noi in proces,ca succesiunea si iesirea din indiviziune se poate face doar de ea,ca i se va da doar ce doreste ea(casa+ 1/3 din pamant)iar noi,ceilalti doi mostenitori vom ramane in continuare in indiviziune,urmand ca apoi sa facem partajul la notar.
As dori sa-mi spuneti,are dreptate avocatul lor,sau trebuie sa merg ,si eu in proces,sa angajez un avocat care sa ma reprezinte?Multumes anticipat!O zi frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 14:25, 23 Aprilie 2025
Daca nu va prezentati la proces - macar prin avocat - exact asa se va intampla . Avocatul verisoarei apara interesele celei care l-a angajat , nu ale dvs. Contractati si dvs. unul , care sa va apere interesele dvs. , de preferat cat mai repede , sa nu iesiti din termenul de depunere a intampinarii . Nici vorba sa primeasca acea casa fara sa va despagubeasca pe toti mostenitorii , va hotari instanta ce , si cum , si cat .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
Daca sunteți pârât, sigura ca trebuie sa va aparati, sa depuneti intampinare fie doar ca să scrieti ca sunteți sau nu de acord cu ce cere.
Multumesc din suflet pentru raspunsurile prompte.
Stiu ca termenul de depunere a intampinarii este de 25 zile calendaristice.Cu,cate zile inainte trebuie depusa inainte de implinirea termenului.Multumesc!
Dacă interesele dvs sunt contrare cu ale verișoarei este firesc sa angajați av,sa ,formulați apărări,mai ales ca este vorba despre o miza financiara.
cand ati primit citatia, scrie pe ea ce termen aveti. Dvs trebuie sa va asigurati ca ajunge la instanta in timp util, acesta poate fi si in a 25-a zi
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Apel, citarea părților. este obligatori să se prezinte și pârâții? dorel13 dorel13 lS-a facut un apel la o hotarare judecatoreasca data de judecatorie. Au primit citatie si paratii. Este obligatoriu sa se prezinte si paratii ? daca da, cum ... (vezi toată discuția)
Mai pot depune intampinare? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de termenul de depunere al unei intampinari. Mama mea este mostenitoarea (alaturi de alti mostenitori) a doua ... (vezi toată discuția)
Cerere de iesire din indiviziune cu bucluc brucca brucca Am primit citatie,dar sint cetatean strain cu domiciliu in strainatate. Sint putin confuza si am nevoie de mai multe raspunsuri de specialitate. Verisoara ... (vezi toată discuția)