Am primit citatie,dar sint cetatean strain cu domiciliu in strainatate.
Sint putin confuza si am nevoie de mai multe raspunsuri de specialitate.
Verisoara mea a trimis citatie cu privire la iesirea din indiviziune asupra locului de veci unde sintem parte comuna(2 locuri de veci de la bunici) pe adresa mamei mele,eu fiind cetatean strain cu domiciliu in strainate .
Sa o luam in ordine:
1) Am facut anul acesta succesiune pe cimitir,intrucit tatal meu a decedat anul trecut ,fiind nevoita urgent sa vin in tara pt ca verisoara mea a amenintat-o pe mama ca o da in judecata.
Deci am facut actele pe numele meu ,dar verisoara mea nu stiu prin ce imprejurari l-a facut pe tatal meu cu multi ani in urma sa- i dea actele in original,eu rugindu-ma de ea de fiecare data sa-mi dea actele in original.
Dupa ce am obtinut succesiunea ,notarul meu mi-a oprit copie legalizata ,care tine loc de original asupra actului de concesiune ,nemai avind posibilitatea si nici nu a fost preotul acolo in iunie2011,fiind in concediul ,ca sa termin actul de concesiune ,adica sa fac shimbarea de nume.
Dar nu aveam act in original.
2) Am plecat din tara si i-am cerut verisoarei mele inca o copie legalizata si sa o aduca mamei mele,care are procura pt a finaliza actul de concesiune la cimitir .
3) Nu a vrut sa il dea mamei mele si a pus conditii ,ca sa se intilneasca la notarul unde am facut actele .
4) Eu i-am spus ca mama mea are procura sa finalizeze actul de cimitir si ca eu plec din tara.
5)Ea mi-a cerut mie sa fac la notar iesirea din indiviziune si i-am spus ca nu am actul de concesiune.
6) Nu stiu ce intenti are cu acest loc de veci ,ca acolo sint mai multe rude de ale noastre.
7)Daca ea doreste aceasta iesire din indiviziune de ce sa oa fac eu?
8)Prin aceasta citatie care am primit-o mi se da un termen si se mai spune ca eu refuz sa fac iesirea din indiviziune.
9)Eu intreb cine imi plateste cheltuieli de transport care sint foarte mari si timpul meu?
10) In luna iunie 2011 primesc telefon de la mama ca o da in judecata pt acelasi motiv,fapt pt care am venit de urgenta in tara si am rezolvat o parte din problema.
11)Dupa cum se vede are talent la amenitari si isi foloseste si dreptul de ofiter SRI pt intimidari.
Ce pot face in aceasta situatie complicata din punctul meu de vedere si ce cai,metode am pt a invinge.
Multumesc!
Avand in vedere multitudinea de probleme existente si faptul ca cei de la SRI cam au tendinta de a face tot ce pot sa obtina castig de cauza intr-un proces...ar fi recomandabil sa incercati sa va angajati un avocat care sa inlature tot ceea ce ar incerca sa faca adversarii dvs.
Daca va angajati avocat nu mai trebuie sa veniti in tara...celputin deocamdata...
Instantele nu prea iau in seama cheltuielile de transport si in cazul dvs. este foarte probabil sa nu se dea deloc...cheltuieli de transport...
Cred ca aveti dreptate ca cei de la SRI fac totul pt a cistiga bani nemunciti,dar cred totodata ca are avocat de la SRI si nu plateste nimic.
Dar mai am o intrebare :eu fiind cetatean strain cum ma poate da in judecata si daca nu am domiciliu in Romania,nu sint cetatean roman , ce poate sa faca?
Daca ea vrea iesirea din indiviziune de ce imi cerea mie acest lucru,de ce sa platesc eu ,ca totul costa si nu putin.
Ce poate obtine ea din aceast caz?
I se atribuie amindoua locurile de veci ei ,sau numai unul?
Daca sint in concesiune de la Parohie,inteleg ca nu se pot vinde ,ci numai lasa mostenire.
Act de concesiune
brucca
Am o problema care nu pot sa-i gasesec raspunsul.
Tatal meu a murit anul trecut ,am facut acte de mostenire la notar unde am lasat act de mostenire si act de ... (vezi toată discuția)