avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In loc de raspuns la intampinare am primit citatie cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In loc de raspuns la intampinare am primit citatie cu obiect rectificare carte funciara

Am primit o ciatatie cu privire la iesirea din indiviziune a 2 morminte,facuta de verisoara mea.,in care spune la Fondul Cauzei asa :
"Singura ratiune a operatiunii este ca nu i se da autorizatie de deshumare pt a muta osemintele intr-un cimitir mai aproape si a-si indeplini obligatiile crestinesti",defunctul fiind ingropat in acest cimitir de peste 40 de ani.
Deci daca a stat 40 de ani in acelasi cimitir ,ma intreb nu si-a indeplinit obligatiile crestinesti???????
De ce nu a facut acest lucru cind tatal meu era in viata si erau detinatori exclusivi de acte??????
De ce refuza sa mi se dea actele in original pt a finaliza proprietatea asupra locului de veci???????
De ce a vrut sa fac eu iesirea din indiviziune ,daca eu nu am toaote actele si nu am cerut acest lucru.
Ce facem cu ceilalti morti ingropati tot acolo fiind tot neam cu mine si cu verisoara mea?????
Aruncam osemintele sau le impartim?????

Ca raspuns am facut intimpinare.
Nu mi s-a raspuns la intimpinare dar am primit citatie cu obiect actiune in constatare-rectificare carte funciara cu termen stabilit 30/4/2012,nu m-am prezentat locuind in strainatate,acum 15/5/2012 primesc raspuns la intimpinarea mea si mi se spune sa ma prezint la o alta data si se respinge absolut totul din intimpinarea facuta impotriva reclamantului .
Raspuns la intimpinare depusa de parata ,facuta chiar in ziua termenului de judecata,adica 30/4/2012,oare e corect????

Ce cai mai pot ataca si cum pot proceda?
Sa inteleg ca as fii cistigat procesul cind m-a chemat la rectificare carte funciara iar acum sint chemata la o alta data,ce sa mai inteleg din metodele judecatoresti ale acestui sector unde se desfasoara cazul.
In raspuns la intimpinare care l-am primit mai sint si greseli de ortografie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:04, 16 Mai 2012
In conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 7/1996 republicata,
In cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde, in privinta inscrierii, cu situatia juridica reala, se poate cere de catre cei interesati rectificarea sau, dupa caz, modificarea acesteia
,
Prin rectificare intelegandu-se radierea, indreptarea sau mentionarea inscrierii oricarei operatiuni, susceptibila a face obiectul unei inscrieri in cartea funciara,
Rectificarea inscrierilor in cartea funciara putandu-se face fie pe cale amiabila, prin declaratie autentica, fie in caz de litigiu, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Art. 34 din aceeasi lege, prevede ca
Orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din cartea funciara daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca: inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil; dreptul inscris a fost gresit calificat; nu mai sunt intrunite conditiile de existenta a dreptului inscris sau au incetat efectele actului juridic in temeiul caruia s-a facut inscrierea; inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului.

Prin prisma art. 22 din Legea nr. 7/1996, republicata,
Inscrierea unui drept in cartea funciara se poate efectua numai impotriva aceluia care, la inregistrarea cererii sale, era inscris ca titular al dreptului asupra caruia inscrierea urmeaza sa fie facuta

-aspect asupra caruia dvs nu ati oferit amanunte.
Greselile de ortografie nu au relevanta in raport de hotararea pronuntata de instanta
Pentru indreptarea erorilor materiale ,aveti dreptul sa solicitati instantei indreptarea acestora

Stimat forumist ,

Nici mie nu mi-e foarte desluușită exprimarea dvs. Din ceea ce înțeleg, se pare că aveți două procese distincte: iesirea din indiviziune și actiune in constatare-rectificare carte funciara.

În privința situației cu întâmpinările făcute, este cu adevărat necesar să vă exprimați mai clar.
Nu am doar un caz ,care este iesire din indiviziune cerut de verisoara mea .
Am primit citatie in luna decembrie 2011,apoi am facut intimpinare si am depus-o inainte de termen cu 20 de zile.
In loc de raspuns la intimpinare am primit citatie in care mi se spunea asa:
Sa ma prezint la data respectiva (30/4/2012),avind ca obiect actiune in constatare-rectificare carte funciara.
Pe 15/5/2012 primesc raspuns la intimpinare depusa de parata(eu fiind parata) din partea reclamantului cu data exacta 30/4/2012 si cu citatie de judecata datata 9/5/2012 pt o noua data in instanta(18/6/2012)
Ce mai pot face acum?
Ce metode legale am de a raspunde?
Stimat forumist,

În acest moment, răspunsul dvs este în a vă apăra cauza cu toate mijloacele pe care le aveți.

Nu este necesar să primiți răspuns la întâmpinare. Repet, vă susțineți pur și simplu cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare mai ciudata la care nu am gasit inca ... Ciprianflorin1987 Ciprianflorin1987 Buna ziua, am o intrebare mai ciudata la care nu am gasit inca un raspuns. Detin un loc de veci donat de tatal meu intr un cimitir din Constanta.acum 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Cerere de iesire din indiviziune cu bucluc brucca brucca Am primit citatie,dar sint cetatean strain cu domiciliu in strainatate. Sint putin confuza si am nevoie de mai multe raspunsuri de specialitate. Verisoara ... (vezi toată discuția)
Eroare in titlul de proprietate dupa iesirea din indiviziune!!!!! giani62 giani62 Va rog sa ma ajutati in ceea ce urmeaza:pe un titlu de proprietate sint 4 mostenitori;titlul a fost modificat de citeva ori pentru numerotarea eronata a ... (vezi toată discuția)