avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cat de pertinente sunt informatiile obtinute de pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cat de pertinente sunt informatiile obtinute de pe forum-uri dedicate?

In ultimele zile m-am confruntat cu o dilema. De ce pe forum-uri ca si acesta primesc un gen de informatie, iar daca ma adresez organelor fiscale sau abilitate, depinde de situatia pe care o am de finalizat, primesc varii raspunsuri si alternative.
M-am intrebat atunci, un expert care are timp sa "rasfoiasca" subiectele din forumuri, sa dezbata si sa discute online este intr-adevar in masura sa raspunda?:-/ Mi-am pus aceasta intrebare deoarece persoanele care ma edifica in probleme de natura fiscala, sunt intotdeauna ocupate, participa la diverse cursuri si seminarii, dar nu au timp sa posteze pe internet.

Deci in cine sa ma incred, intr-o persoana care e vesnic cu nasul in legislatie, sau sa ma informez online? :confused:
Mi-ar placea sa aflu cat mai multe pareri. De ce spun asta? Pentru ca persoanele respective ma blameaza ca fac munca de cercetare online ;)
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 13:20, 16 Februarie 2010
Prin faptul ca participati la o discutie pe forum intelegeti ca aceasta nu reprezinta consultatie de specialitate. Internetul este o posibilitate de interpuneri/fals de identitate a unei persoane.

Dar, daca coroborati raspunsurile de pe forum cu textele de lege de specialitate gasiti raspunsul la intrebarea in cine sa aveti incredere.

Practic un forum dedicat reprezinta o indrumare catre textul de lege respectiv. Si atunci puteti sa polemizati cu cei de la ghisee cu argumente legale.
O sa va raspund in calitate nu atat de utilizator al acestui site, care din cand in cand raspunde la cate o intrebare doar in masura in care pentru raspunsul dat s-a inspirat dintr-o situatie similara la un anumit moment dat (nu voi aduce vorba nici de schimbarile care au loc de azi pe maine la preaminunatele noastre organisme de stat), cat in calitate de utilizator al acestui site care a primit raspunsuri la unele probleme postate, le-a confruntat si cu alte pareri si se declara multumit.
O sa va spun cu mana pe inima ca pe mine site-ul AvocatNet nu m-a dezamagit niciodata. De obicei, raspunsuri dau mai multe persoane. Este bine sa aveti capacitatea de a selecta solutiile bune de cele eronate. Un foarte mare efort in acest sens nu trebuie sa faceti intrucat foarte rar se intampla ca cineva sa raspunda "total pe langa". Important este sa fiti foarte clar in exprimare si sa oferiti amanunte suficiente pentru ca cei care incearca sa va ajute sa inteleaga cat mai exact situatia pe care o prezentati si pentru care solicitati o solutie.
Va urez mult succes. :)
Depinde a cui este raspunderea.
Daca persoanele care va sfatuiesc (si nu prea au timp pt asta) raspund pentru sfaturile lor, respectati-le sfaturile.
Daca sfaturile sunt numai pe "prietenie", iar raspunderea este numai a dvoastra, atunci nu este rau ca mai cereti o parere. Oricum, toate parerile (de pe forum sau de la consultantii dvoastra) ar fi bine sa fie insotite de art de lege care se refera la intrebarea dvoastra, astfel putind sa le cititi si sa va formati si o parere personala (asta daca aveti timp).
In rest, va doresc numai succes in alegerea variantei corecte.

Referitor la cei care posteaza pareri pe internet, nu este nimeni in masura sa judece pe nimeni, fiecare face ce vrea iar dvoastra la fel. Fiecare persoana stie ce face cu timpul sau si cu cunostintele sale, le da pe de gratis sau numai pe bani.
Oricum nimeni nu stie totul, iar in domeniul fiscal sau juridic este imposibil sa sti totul (e cazul chiar si al consultantilor dvoastra personali).
Depinde cum doriți să vă raportați la un forum. Este imaginea virtuală a unui grup care are interese comune pe un subiect. Ca în parc, grupul șahiștilor. Sigur că nimeni nu poate interzice prezența chibiților, după cum nimeni nu poate interzice prezența soților șahitilor. N-o să le vezi pe acestea din urmă croșetând, grupate undeva alături.

Tot așa și cu forumurile. Care, cam toate sunt dedicate: un loc unde se discută, se emit păreri pe o temă dată. Aici, pe Avocatnet, unii sunt consilieri, și se poate accepta că emit păreri autorizate, sunt și utilizatori, care de obicei ridică probleme, uneori spun ce au pățit ei în situații similare (problemei ridicate).

In domeniul acesta, conta, drept, probabil și în altele, dar aici e sigur, ce scrie la lege e adevarat. Pe forum sunteți îndrumat de cele mai multe ori la textul de lege care lămurește (așa ar trebui) o problemă. Si pentru că in zona contabilității, legislația e confuză, se schimbă des și aiurea, pe forum se încearcă eliminarea confuziilor. Atât cît se poate. Nu cred că vom găsi un forum pe teme de contabilitate, pe care o dată intrați să avem înscrisurile contabile culese la zi !

Sper că n*am fost foarte rău. Oricum, îmi cer scuze ! :">
Sper că n*am fost foarte rău. Oricum, îmi cer scuze !
Interesanta optica pt o persoana care activeaza in IT, pt instalare programe este simplu : next, next .......si basta .
Nu stiu daca constientizati efectiv, cate ore de studiu individual si discutii privind interpretarea legilor, are un utilizator pt a-i indruma pe cei mai noi in diverse domenii. D-voastra stiti G.I.S-urile de exemplu ? Prea multe informatii despre ele nu gasiti nici pe forumurile IT. Sfatul unui utilizator : incercati a fi mai intelegator cu d-voastra insiva si apoi cu ceilalti , uneori jigniti involuntar efortul altora

Alte discuții în legătură

Noutati: profil utilizator, nivel de popularitate si aplauze Alin Popescu Alin Popescu Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Modificari 8 iunie 2010 Alin Popescu Alin Popescu Incepand din aceasta seara, profilul de utilizator Avocatnet.ro a suferit niste mici modificari. Astfel, in locul listingului de mesaje scrise in forum pe care ... (vezi toată discuția)
Modificari in forum, 28 iulie 2011 Alin Popescu Alin Popescu Noutatile de astazi sunt urmatoarele: - am schimbat sistemul de navigare in forum. Acum apar meniuri care pot ajuta cititorul sa ajunga direct din orice ... (vezi toată discuția)