avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă am fost angajata din 17 iunie și am intrat în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă am fost angajata din 17 iunie și am intrat în concediu ...

Dacă am.fost angajata din 17 iunie și am.intrat în concediu postnatal în 17 decembrie, născând pe 25 decembrie de ce nu am primit indemnizatie de maternitate din luna februarie. Legea spune ca trebuie sa fi angajat cu 6 luni anterioare concediului. Înțeleg ca în ianuarie nu am.primit indemnizatie pt decembrie pt ca nu am 6 luni cumulate . Dar concediul se eliberează lunar pe baza adeverintei de la angajator. Iar în luna februarie pt ianuarie ar fi fost 6 luni anterioare concediului.( intrând și decembrie în calcul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 24 Aprilie 2025
Legea prevede cu totul altceva decat spuneti dvs ... Pentru concediu medical, un salariat trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare de șase luni în ultimele 12 luni anterioare lunii în care se acordă concediul medical, conform Ordonanței de Urgență nr. 158/2005 .

Imediat dupa data nasterii copilului, trebuia sa va depuneti actele pentru indemiziatia CCC, intrucat nu indeplineati condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal Aiesec10 Aiesec10 Bună ziua! As dori sa stiu daca beneficiez si eu de concediu postnatal. Mi s-a zis la serviciu ca nu imi poate fi platit deoarece nu am 6 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul rezidentului de anul 1 PalaghiaMihaela PalaghiaMihaela Buna ziua ! Sunt studenta in anul 6 la medicina si sunt insarcinata , urmeaza sa nasc in Decembrie. Rezidentiatul incepe de la 1 Ianuarie 2018 . Daca il incep ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal si prenatal andreea-19 andreea-19 Buna ziua! Sunt angajata in doua locuri si in august as dori sa intru in concediu postnatal. Specific ca la primul job am o vechime de 9 ani fara intreruperi ... (vezi toată discuția)