avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua, Avem o speță și sunt mai multe păreri. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua, Avem o speță și sunt mai multe păreri. Suntem ...

Bună ziua,
Avem o speță și sunt mai multe păreri. Suntem personal contractual si dorim transferul în interesul serviciului a unei persoane și consilierul juridic spune că nu se poate realiza transferul decat cu publicarea anuntului si la care poate participa oricine. Conform art 551, alin (3) din Codul Administrativ, consilierul juridic spune ca nu se mai face diferenta intre transferul la cerere si transferul in interes de serviciu, ambele avand aceeasi procedura. Din punctul meu de vedere aceste 2 transferuri ar trebui tratate diferit. Ma poate ajuta cineva cu un sfat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 26 Aprilie 2025
art. 551 alin.3 : Dispozițiile art. 376 alin. (2), 430, 432-434, 437-441, 443-449, 458 și art. 506 alin. (1)-(9) se aplică în mod corespunzător și personalului contractual

art. 506 C.adtiv
....
(8^1) În vederea realizării transferului, autoritățile și instituțiile publice verifică îndeplinirea de către funcționarul public a competențelor specifice prevăzute în fișa postului aferentă funcției publice în care urmează să fie transferat, conform prevederilor art. 21 alin. (1)-(7) din anexa nr. 8. Autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia se află funcția publică vacantă are obligația de a publica pe pagina de internet a acesteia un anunț care cuprinde fișa postului corespunzătoare funcției publice, modalitatea de verificare a îndeplinirii competențelor specifice în condițiile prevăzute la art. 21 alin. (1)-(7) din anexa nr. 8, documentele necesare și perioada de înscriere, data, ora și locația stabilită pentru verificarea îndeplinirii competențelor specifice privind funcția publică respectivă. Anunțul se publică cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de data stabilită pentru verificarea

Este corecta opinia consilierului juridic , intrucat este vorba despre principiul de drept : Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem
Am inteles, chiar daca alin. (8^1) este in completare la alin (8) care face referire la transferul la cerere????
Chiar daca textul respectiv face mentiune numai la o modalitate de transfer .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer personal contractual. bună ziua. sunt kinetoterapeut ... Mihai Daraban Mihai Daraban Transfer personal contractual. Bună ziua. Sunt kinetoterapeut cu studii superioare și doresc să mă transfer pe postul de asistent social tot cu studii ... (vezi toată discuția)
Referitor la constituirea vechimii in specialitate, nu a vechimii in munca... cs. jr. Elena cs. jr. Elena ....poate cineva sa ma ajute? am vechime pe post de consilier juridic 4ani si 1 luna.. (personal contractual bugetar), C.I.M. perioada nedeterminata, contract ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)