avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer personal contractual. Bună ziua. Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer personal contractual. Bună ziua. Sunt kinetoterapeut ...

Transfer personal contractual.
Bună ziua. Sunt kinetoterapeut cu studii superioare și doresc să mă transfer pe postul de asistent social tot cu studii superioare în baza art. 32. din Legea 153/2017 coroborat cu prevederile art. 551 alin. 3 și prevederile art 506 alin. 1-9 din Codul Administrativ.
Menționez următoarele:
1. ambele funcții sunt funcții de personal contractual
2. angajatorul este același: DGASPC Iași
3. am facultate și masterat în asistență socială și am aviz de liberă practică emis de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România
4. am avut în ultimii 16 ani, pe lângă contractul individual de muncă ca și kinetoterapeut cu normă întreagă, 2 contracte de muncă cu timp parțial (1/4 normă) ca asistent social cu același angajator DGASPC Iași care, prin însumare, îmi dau 8 ani vechime ca asistent social.
5. în momentul de față funcția mea de bază este de kinetoterapeut cu normă întreagă la DGASPC Iași

Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Mihai Daraban, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:33, 20 Septembrie 2023
Transferul nu opereaza in cadrul aceluiasi angajator ... la dvs este vorba despre o modificare a functiei care se poate face prin incheierea unui act aditional la c.i.m., in urma admiterii la concurs/examen.
Vă rog frumos să-mi spuneți dacă un funcționar public se poate transfera pe un alt post în cadrul aceleiași instituții bugetare?
Vă întreb asta pentru că art. 551, al. 3 conferă aceleași drepturi personalului contractual ca și funcționarilor publici, drepturi stipulate în art. 506 alin 1-9 din OUG 57/2019.

ART. 506 Transferul
(1)Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului;
b) la cererea funcționarului public.
(2) Transferul se poate face pe o funcție publică vacantă de același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public, sau într-o funcție publică vacantă de nivel inferior.

Articolul 551
Alte drepturi și obligații specifice personalului contractual
(3) Dispozițiile art. 506 alin. (1)-(9) se aplică în mod corespunzător și personalului contractual.
V-am spus anterior ca, transferul nu opereaza in cadrul aceluiasi angajator ... la dvs este vorba despre o modificare a functiei care se poate face prin incheierea unui act aditional la c.i.m., in urma admiterii la concurs/examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face transferul personalului contractual pe un post ... gabriellafk gabriellafk Se poate face transferul personalului contractual pe un post similar de functionar public, in cadrul aceleiași instituții publice, cu acordul primarului? Eu ... (vezi toată discuția)
Transfer in interesul serviciului simonacarmenmiu simonacarmenmiu la noi in minister sa transferat o persoana de la DGASPC care in data de 05.042012 a fost facuta functionar public la cel mai inalt grad din personal ... (vezi toată discuția)
Plata comisiilor de concurs ocupare post vacant Roxana6 Roxana6 As vrea sa stiu daca se platesc membrii comisiei de concurs pentru ocuparea posturilor vacante corespunzatoare functiilor contractuale, nu a functionarilor ... (vezi toată discuția)