avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Suntem o societate care efectueaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Suntem o societate care efectueaza transport rutier ...

Buna ziua, Suntem o societate care efectueaza transport rutier de marfuri. serviciile de transport sunt pe comunitate, curse Italia-Germania conform comenzi primite de la o casa de expeditie din Italia. Soferul de camion nu este detasat la alta societate, Salariul, diurna, contributiile salariale sunt achitate de societatea din Romania in baza contractului de munca inregistrat in revisal. In aceasta situatie, pentru soferul de camion, este necesara obtinerea formularului A1?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 25 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, pentru soferul de camion, este necesara obtinerea formularului A1.
Multumesc. Am tot citit legislatia si nu eram convinsa de acest lucru.
Am gasit pe net informatia cum ca NU este considerată detașare:

- dacă angajatul lucrează pur și simplu în mai multe state (ex: șofer de camion care face curse regulate);

- dacă firma nu are un contract de prestări servicii în țara gazdă, ci doar își desfășoară acolo activitatea (cum e cazul multor firme de transport).

Motiv pentru care am considerat ca nu este nevoie de obtinerea formularului A1.
Aici nu este vorba de detasare .... foarte multe tari din UE nu au institutia delegarii din dreptul nostru .

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 paguro paguro Buna ziua!Am deschis un PFA in octombrie 2019.Sunt mecanic auto cu specializare in repararea masinilor de curse(tip formula 1).In cursul acestei luni voi ... (vezi toată discuția)
Formularul a 1 (fostul e101) ancapopescu ancapopescu Buna ziua, Va rog sa imi acordati cateva momente din timpul dvs,in sensul de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare,daca se poate :Firma de care apartin are ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare cum sa procedez? GARBEAELENA GARBEAELENA Am citit o multime de intrebari si raspunsuri referitoare la formularul E101 si cu cat citesc mai mult cu atat ma nedumeresc mai tare.Am o I.I din ... (vezi toată discuția)