avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speță civilă - încălcarea GDPR în scop de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speță civilă - încălcarea GDPR în scop de publicitate politică

Bună ziua,

Am primit la domiciliu, fără consimțământ, un material electoral ( (mai exact o scrisoare personalizată) expediat de către domnul George Simion, candidat susținut de Partidul AUR, adresate nominal unei rude decedate (bunica mea), deces survenit acum aproximativ un an. Această utilizare a datelor personale, în lipsa unei baze legale și în condițiile unei persoane decedate, a generat o afectare semnificativă emoțională și a vieții private.

În acest context, doresc să știu:

1. Dacă în calitate de nepot și moștenitor testamentar pot introduce o acțiune civilă împotriva operatorilor (domnul George Simion și Partidul AUR),

2. Dacă în temeiul art. 82 GDPR (dreptul la despăgubiri pentru încălcarea GDPR) coroborat cu art. 1349 și 1357 Cod Civil (răspundere delictuală pentru prejudiciu moral), pot solicita despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit personal și pentru încălcarea GDPR.

3. Care ar fi eventualele particularități procedurale (ex: dovada suferinței morale, condiția prejudiciului real, legătura de cauzalitate).

Orice îndrumare suplimentară privind pașii procedurali sau strategia recomandată ar fi extrem de apreciată.

Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru expertiza dumneavoastră.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Pot cere si daune morale? ContSters359348 ContSters359348 Doresc sa chem in judecata pentru recuperarea cotei parte din investitie , deoarece coproprioetarii care nu mi-au prmis sa folosesc instalatia de alimentare cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare ... Mario1980 Mario1980 Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare am fost înjurat in privat de un domn , făcut handicapat și chior , eu avânt intr-adevăr ... (vezi toată discuția)
Intampinare Angel Mariana Angel Mariana Am dat peste un necaz si nici un avocat din localitatea mea nu vrea sa se puna cu cel care m-a dat in judecata Iata cum suna actul Obligarea paratului Ia ... (vezi toată discuția)