În anul 2024 în urma sentinței judecătorești, personalul TESA din cadrul unei instituții publice (spital) a fost încadrat corect cf anexei VII din Legea 153/2017. Pana la sentina judecătorească am fost încadrați cf anexei VIII. S-a stabilit restituire, cf Legii, în transe procentuale a drepturilor salariale pentru ultimii 3 ani. Instituția trebuia sa ne plătească 5% din aceste drepturi în primul an, 2024. Pana în aceasta luna, aprilie 2025 nu a achițat aceste drepturi salariale. Cum putem obliga conducerea sa ne plătească drepturile salariale?
Bună ziua! Instituția este obligată să plătească prima tranșă de 5 % în primul an de când sentința a devenit executorie. Conform unei Decizii a ICCJ acest termen de un an se împlinește la un an de la data sentinței, astfel încât este posibil ca acest termen să nu fie împlinit. Dacă nu plătește până la termen vă adresați unui executor judecătoresc din raza curții de apel. Eu am făcut acest lucru cu real succes. Printre altele i-am obligat să plătească într-o singură tranșă. Acum ne judecăm în contestația la executare. Vă rog și eu să îmi spuneți dacă au dispus trecerea pe Anexa VII ptr toți angajații, și prin mp despre ce spital este vorba. Mulțumesc!