avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a achita drepturi salariale în urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a achita drepturi salariale în urma sentinței judecatoresti

În anul 2024 în urma sentinței judecătorești, personalul TESA din cadrul unei instituții publice (spital) a fost încadrat corect cf anexei VII din Legea 153/2017. Pana la sentina judecătorească am fost încadrați cf anexei VIII. S-a stabilit restituire, cf Legii, în transe procentuale a drepturilor salariale pentru ultimii 3 ani. Instituția trebuia sa ne plătească 5% din aceste drepturi în primul an, 2024. Pana în aceasta luna, aprilie 2025 nu a achițat aceste drepturi salariale. Cum putem obliga conducerea sa ne plătească drepturile salariale?
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 11:41, 27 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obligat nu aveti cum sa o obligati, dar puteti solicita sprijinul unui executor judecatoresc.

De asemenea, puteti depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua! Instituția este obligată să plătească prima tranșă de 5 % în primul an de când sentința a devenit executorie. Conform unei Decizii a ICCJ acest termen de un an se împlinește la un an de la data sentinței, astfel încât este posibil ca acest termen să nu fie împlinit. Dacă nu plătește până la termen vă adresați unui executor judecătoresc din raza curții de apel. Eu am făcut acest lucru cu real succes. Printre altele i-am obligat să plătească într-o singură tranșă. Acum ne judecăm în contestația la executare. Vă rog și eu să îmi spuneți dacă au dispus trecerea pe Anexa VII ptr toți angajații, și prin mp despre ce spital este vorba. Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! rog și eu specialiștii în drept să îmi ... stelarman20001 stelarman20001 Bună dimineața! Rog și eu specialiștii în drept să îmi traducă ce vrea să zică art VIII din OUG 115/2023 \"Art. VIII. — (1) Tranșele aferente ... (vezi toată discuția)
- de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? ... oanaportar oanaportar - de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? Buna dimineata ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant ... urban.man13 urban.man13 Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant cu gradatia 0, cu salariul de incadrare 2094lei, respectiv salariul de baza 4190 lei. Acum de la ... (vezi toată discuția)