avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzarea unui raport medical detaliat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzarea unui raport medical detaliat

Bună ziua am și eu o întrebare dacă se poate să mă ajutați.
Soacra mea a fost în nenumărate rânduri la medicul de familie să îi ceară un raport medical detaliat al mamei iei care a decedat în decembrie ca și evidență în UK ca a avut grijă de i-a și îi spune ca nu este legal dar legea aceasta spune altceva citez:

Mentionez ca, potrivit Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, articolul 17, se prevede clar ca:

“Dupa decesul pacientului, accesul la datele sale medicale se permite apartinatorilor legali, sotului/sotiei sau persoanei desemnate anterior de pacient.”

Refuzul medicului de a-mi furniza aceste informatii incalca legislatia in vigoare, limitandu-mi nejustificat accesul la documente medicale necesare in proceduri oficiale internationale.

Pute-ți sa imi spuneți ce trebuie sa facă ?

Alte discuții în legătură

Confidentialitate anonim_71 anonim_71 Are dreptul seful unui salariat dintr-o firma de a dezvalui rezultatul analizelor medicale ale acelui salariat-subordonat catre alte persoane din firma? (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara după 31 de zile ..sorin, ..sorin, Sunt căsătorit de 1 luna de zile, am internat soția cu poliția și salvare , am decis acest lucru pentru că de 6 luni soția nu și-a luat tratamentul ... (vezi toată discuția)
Drepturi analize medicale Ellis05 Ellis05 Rog ajutor în următoarea problemă: am fost internată cu fetita intr.un spital de stat, unde i s.au făcut mai multe analize de sânge. La externare, ni s.a ... (vezi toată discuția)