avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Internare nevoluntara după 31 de zile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Internare nevoluntara după 31 de zile

Sunt căsătorit de 1 luna de zile, am internat soția cu poliția și salvare , am decis acest lucru pentru că de 6 luni soția nu și-a luat tratamentul pentru că am vrut sa avem copil, dar preotul a zis să trăim în curățire ....până la căsătorie, eu am văzut că starea soției să agravat fara tratament , eu i-am spus să ia medicamente și să amânăm copilul pe mai târziu....din acest motiv am decis acest lucru, am fost învățat de mama soacra sa o agit și să mai mint in declarația dată , că să poată rămână internata...internarea să făcut voluntară, medicul curant așa a decis, iar eu după aproximativ 2 săptămâni am vrut sa o iau acasă , și să o duc la un alt spital sau la medicul psihiatru care o avea în grijă pentru tratament, , iar medicul sa opus la cerința părinților, am fost amenințat....și mi-au spus că vor desface căsătoria dintre noi pentru că spun ei soția nu avea discernământ, și că în CF-ul casei o va trece pe mama soție... In data de 10.06.2019 soția a fost trimisă la judecata pentru internare nonvoluntara, dar sa amânat până în 24 pentru că nu a fost din partea spitalului ...soția și cu mine dorim internare voluntară până când dorește medicul curant externarea....acum întreb, pot cere schimbarea medicul curant , precizez că medicul nu discuta cu mine, și nu îmi spunea de starea soție, medicul curant tine legătura cu socrii mei, și dacă eu pot cere la judecata in data de 24 o alta comisie și internarea voluntară, in data de 10.6.2019 soția a fost agitata pentru că medicul ia scăzut tratamentul, as dori sa știu ce pot face eu pentru a menține internarea voluntară până la externare!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:41, 13 Iunie 2019
Buna ziua
Poate va ajuta prevederile din Legea drepturilor pacientului, Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003
ART. 10
Rudele şi prietenii pacientului pot fi informati despre evoluţia investigatiilor, diagnostic şi tratament, cu acordul pacientului.
ART. 11
Pacientul are dreptul de a cere şi de a obţine o alta opinie medicală.
Norma de aplicare
ART. 16
(1) La cererea pacienţilor internaţi, unităţile cu paturi trebuie să asigure condiţiile necesare pentru obţinerea de către aceştia a altor opinii medicale, precum şi pentru acordarea de servicii medicale de către medici acreditaţi din afara unităţii.
(2) Plata serviciilor medicale acordate pacienţilor internaţi de către medicii prevăzuţi la alin. (1) se efectuează în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

Dupa parerea mea...puteti cere o expertiza medico-legala prin care sa se stabileasca discernamantul doamnei.
Intrebati la INML cum se poate face asta in conditiile actuale
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nonvoluntara ..sorin, ..sorin, Buna ziua, acum câteva săptămâni mi-am dus soția la spital cu salvarea și politia, are început de scrizofenie, a fost diagnosticata de 10 ani, am dus-o ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Spital renunță la internarea nonvoluntara pentru că nu au o decizie a comisiei ..sorin, ..sorin, Azi in data de 24 iunie sa judecat din nou internarea nonvoluntara, ceea din urmă nu sa prezentat juristul spitalului, la ora 16 se va da o hotărâre din ... (vezi toată discuția)