Buna ziua,
Sunt pensionara din Romania dar locuiesc in USA din 2018 si primesc pensia in cont bancar aici. In luna ianuarie 2025 mi s-a blocat sau suspendat pensia cu motivatia : lipsa certificat de viata din luna Septembrie 2024. Am trimis in februarie certificatul corespunzator 2025 dar am retransmis si certificatul din septembrie 2024. In mesajul trimis casei de pensii Brasov , am specificat ca certificatul din septembrie 2024 a fost transmis 10 data de 18.09.2024, si am retransmis emailul de la acea data. Casa de pensii Brasov a reluat trimiterea pensiei incepand cu luna februarie 2025 dar nu mi-au redat si pensia pe luna Ianuarie 2025.
Conform legii 360/2023, in cazul suspendarii platii, reluarea se face de la data suspendarii, ori in cazul meu nu s-a facut acest lucru. Desi am facut destule sesizari la casa de pensii Brasov, am primit confirmarea primirii sesizarilor, nu am primit nici un raspuns dar nici pensia pe ianuarie nu mi s-a dat. Intrebarea mea este : am dreptul conform legii 360/2023 la plata pensiei pe ianuarie 2025 si unde ar trebui sa fac sesizarea in caz afirmativ, Va multumesc si astept un raspuns