avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Imi doresc de cand ma stiu o societate a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Imi doresc de cand ma stiu o societate a mea. Lucrez ...

Buna ziua. Imi doresc de cand ma stiu o societate a mea. Lucrez in securitate privata de la 16 ani si m a pasionat domeniul acesta. Am in plan sa deschid o firma pe aceasta nisa, insa licenta IGPR are reglementari stricte si nici nu prea vreau paza pe care mi o ofera licenta. Imi doresc sa fac un serviciu de supraveghere si patrula regulata prin anumite perimetre, dar doar pt observare si raportare, fara actiune, fara sa fiu raspunzator de bunuri. Pur si simplu raportare si verificare cladiri sau anumite spatii. Imi doresc sa folosesc si camere video, pentru perimetru, camere pe care as vrea sa le gestionez eu, dar nu vor fi monitorizate 24/7, ci doar luate imagini cand se intampla ceva. Patrula se va face cu masina si va fi de cateva ori pe noapte. Intrebarea mea este: E ok sa incep sa prestez acest tip de serviciu daca nu am treaba cu legea 333. Ideea e ca eu m am uitat prin lege si posibil sa fi omis lucruri. Intru sub incidenta ei? Pot sa merg mai departe cu aceasta firma? Va multumesc din suflet pentru timp si pentru eventualele raspunsuri. Multumesc din inima.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:50, 28 Aprilie 2025
Buna ziua. Ce relevanta are ca ati lucrat in securitate privata de la 16 ani, daca nu stim cati ani aveti acum? Aveti 17? 18?
(9) Conducătorul societății specializate de pază și protecție trebuie să obțină avizul inspectoratului de poliție județean sau al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, după caz, în a cărei rază teritorială își are sediul societatea respectivă.
(10) Unitatea de poliție competentă poate acorda avizul persoanei prevăzute la alin. (9), care are cetățenie română sau cetățenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spațiului Economic European, a împlinit vârsta de 21 de ani, posedă pregătire corespunzătoare atribuțiilor ce îi revin, este cunoscută ca având o bună conduită cetățenească și nu a suferit condamnări pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Doi. Imi doresc sa fac un serviciu de supraveghere si patrula regulata prin anumite perimetre, dar doar pt observare si raportare, fara actiune, fara sa fiu raspunzator de bunuri.
Care perimetre? Pe domeniul privat, pe domeniul public? Cine sa va plateasca?

Trei. Pot sa merg mai departe cu aceasta firma?
Aceasta firma exista? Functioneaza?
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
trandafir2, moderator
Nu conteaza, am mentionat ca lucrez de la 16 ani si sunt pasionat de asta, nu are nicio relevanta.Am 21 de ani. Nu, firma nu exista in acest moment pentru ca vreau sa stiu daca e ok conceptul din punct de vedere legal. Nu o vad ca pe o firma de paza, este mult diferit de conceptul de paza, asta vreau sa zic. Practic, e doar verificarea cladirilor si raportarea incidentelor care pot aparea. Asta plus, sa se stinga o lumina, sa se verifice instalatia sanitara, sa se verifice usile daca sunt incuiate, aparatele daca sunt stinse, etc. Dar nu se intervine, nu se realizeaza control-acces. In caz de incident se anunta clientul care ia decizia pe mai departe. Nu se sta in punct fix. Practic, e un serviciu foarte pasiv din punct de vedere al planului operativ. Nu este firma de paza in viziunea mea, si am mentionat securitatea privata doar ca sa se faca diferenta intre cele doua idei. Desi e totul diferit, poate fi interpretat de autoritati. De aceea voiam sa stiu daca e ok sa fac un astfel de model, fara sa fiu confundat cu un serviciu de paza si fara sa obtin licenta igpr. Sau daca serviciul pe care il voi oferi intra cumva in legislatia igpr si nu mi am dat seama. Vorbesc despre perimetre private.Imi cer scuze daca am formulat putin neclar, sunt pe graba si am incercat sa explic cat mai rapid. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
zamfirmarius1125, utilizator
Doi. Imi doresc sa fac un serviciu de supraveghere si patrula regulata prin anumite perimetre, dar doar pt observare si raportare, fara actiune, fara sa fiu raspunzator de bunuri.
Care perimetre? Pe domeniul privat, pe domeniul public? Cine sa va plateasca?

- Cine ar trebui sa va plateasca?

„Vorbesc despre perimetre private”
- Perimetre private inseamna sa intrati pe terenul cuiva in curte ca sa verificati o cladire sau doar din strada sa verificati o anumita cladire?

Pentru a se putea raspunde daca este o idee fezabila sau nu, prima data trebuie clarificat precis ce anume vreti.
Apoi, se poate veni cu sugestii si alte pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema camere video snpcezar snpcezar Buna ziua, ca sa incep povestioara am decis sa imi pun camere de supraveghere la casa am fost in magazin le-am cuparat, am mers cu cineva le-a montat, si am ... (vezi toată discuția)
Ssm la un srl nou infiintat cu un singur angajat sc.convivium sc.convivium Buna seara! Imi poate spune cineva care e in cunostinta de cauza, daca la un SRL infiintat de cateva zile, cu un singur angajat, in persoana administratorului ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)